Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Proses dan langkah aktif sim kad Tune Talk Tone Excel mungkin mengambil masa yang sedikit lama bagi ahli yang baru hendak mendaftar.Mereka tidak terus menghantar sms untuk pengaktifan sim kad Tone Excel tersebut tetapi membaca,memahami & meneliti dahulu format yang standard/betul sebelum menaip & seterusnya menghantar sms aktif sim kad Tune Talk Tone Excel tersebut.Sekiranya kita fokus serta meluangkan sedikit masa dengan membaca betul-betul buku panduan Mazelan Abas @ laman web Tone Excel yang terdapat maklumat berkenaan format sms yang betul,kita tidak menghadapi masalah.Bagi saya,maklumat yang membuatkan kita was-was untuk tekan ‘send’ hantar sms tersebut adalah pada maklumat alamat.Untuk maklumat alamat,terdapat pelbagai jenis alamat samada dengan tanda sengkang,koma dsb yang membuatkan kita ‘confuse’.Anda boleh LIHAT DI SINI & DI SINI sekiranya tahap was-was untuk tekan ‘send’ bagi aktif sim kad Tune Talk Tone Excel tersebut sudah tidak dapat dibuang lagi.

Aktif Sim Kad TuneTalk Tone Excel

Soalan & Jawapan Berkenaan Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Alamak!!Saya tersilap dengan masukkan nombor ic dengan salahlah tuan.Macamana.Nak betulkan macamana?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak ada masalah.Tuan boleh hantar saja email ke toneexceldotbiz@gmail.com.Beritahu masalah ini.Encik Ishak akan membalas email anda setelah kesalahan tersebut diperbetulkan.Sebagai pilihan sila rujuk senarai ‘contact’ Di Sini untuk menghubungi pihak Tone Excel.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Susah payah saya dapat downline ke 40.Saya tolong aktif sim kad Tune Talk Tone Excel untuk dia tapi tersalah daftar dengan idp orang lainlah pula.Bukan idp saya.Macamana tuan?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Oh.Kesalahan inilah antara 2 kesalahan yang mesti dihindari @ tak patut berlaku semasa aktikan simkad Tone Excel.Yang pertama adalah kesalahan noSN @ S/N dan yang kedua adalah noIDP @ nombor idp.Kedua-dua kesalahan ini tidak dapat dimaafkan @ diperbetulkan lagi jika kita salah taip.Kalau taipkan dengan idp upline lain,maka downline itu sudah berada di bawah idp upline tersebut & sistem Tone Excel tidak dapat memperbetulkan lagi perkara ini dalam DEC mereka.Kiranya lain kali sila pastikan setepat-tepatnya ya 2 perkara ini sebelum tekan butang ‘send’.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Saya mahu melihat senarai downline saya serta maklumat mereka termasuk no id sekali.Ada tempat untuk kita lihat?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Ya ada.Anda boleh lihat maklumat perlu mereka bagi memudahkan rujukan serta perhubungan jika mahu hubungi mereka.Anda boleh ke laman web member area’ rasmi Tone Excel anda.Login dengan nombor mykad anda tanpa sengkang dan password rekaan anda sendiri @ 1234 kalau pertama kali login.Di sebelah kanan bahagian atas terdapat 3 menu iaitu ‘Insentives’, ‘Subscriber’ & ‘Subscriber Care’.Sila pilih ‘Subscriber’.Kemudian keluar page yang menunjukkan scroll down nombor idp anda.Di sisi ia ada butang Genealogy.Tekan saja butang itu.Ada sudah boleh lihat semua maklumat downline anda.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Sebelum saya aktifkan simkad,saya telah dengar yang kita tidak harus lupa untuk mengemaskini maklumat bank & maklumat lain supaya tidak terlupa & nanti komisen boleh dikreditkan.Kat mana nak setting perkara ni?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Sila ke laman web member area’ rasmi Tone Excel anda juga ya.Caranya login masuk pakai nombor mykad @ ic tanpa sengkang & password 1234(pertama kali login) @ password rekaan sendiri.Sebelah kanan atas ada 3 menu.Sila klik pada ‘Subscriber Care’.Keluar page yang membolehkan anda setkan segalanya dengan maklumat terkini dan betul sebelum terlupa.Anda boleh setkan maklumat anda pada bahagian ‘Subscriber information’ & ‘Account information’.Di bahagian ‘Account information’,anda boleh setkan maklumat bank untuk penerimaan komisen kelak,’Beneficiary Information, dll.Artikel cara kemaskini maklumat bank ini boleh anda baca kat sini.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk ToneExcel Soalan: Apa beza kod ‘ad’ & kod ‘pt’ iaitu perkataan mula-mula dalam format sms aktif sim kad Tune Talk?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Kod ‘ad’ dalam format sms aktif sim kad Tune Talk Tone Excel adalah bagi ‘step’ aktif simkad Tone Excel buat ‘first time’.Simkad yang belum digunakan lagi kita kena guna kod ‘ad’ di depannya samada pendaftaran/pengaktifan simkad baru itu kita nak [daftar simkad untuk asas sahaja] atau [daftar simkad asas+kekalkan sekali nombor lama] atau [daftar simkad asas+kekalkan sekali nombor lama+daftarkan sekali maklumat akaun bank].Yang seharusnya dahulu untuk mengelak kekeliruan,kita boleh buat format [daftar simkad untuk asas sahaja] dahulu.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel ad (jarak) nama (jarak) noSN (jarak) noPUK (jarak) noIC (jarak) alamat (jarak) poskod (jarak) NoIDP

Kemudian lepas itu barulah lakukan dengan kod ‘pt’.Kod ‘pt’ ini bermaksud ‘port in’ dalam bahasa inggeris(dalam bahasa melayu proses kekalkan nombor lama).Lepas kita [daftar simkad untuk asas sahaja],untuk kekalkan nombor h/p dari telco lain ke telco Tune Talk ini kita taip format sms ini sahaja.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel pt (jarak) nama (jarak) noSN (jarak) noPUK (jarak) noIC (jarak) alamat (jarak) poskod (jarak) TelcoLama (jarak) NoHpLama

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Saya baru selesai aktifkan simkad yang saya tunggu selama ini.Tapi nombor yang dapat tak berapa menarik hatilah.Boleh ke saya tukar?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Ya.Perkhidmatan untuk tukar nombor Tune Talk ada disediakan oleh pihak Tune Talk tone Excel.Servis pertukaran nombor handpone kepada nombor pilihan ini disediakan oleh syarikat Tune Talk.Tidak Tone Excel.Kaedahnya adalah layari laman web Tunetalk.com.Klik pada dua menu merah ‘SELF CARE LOG IN’ @ ‘SELF CARE REGISTER’.Masuk dengan password ic tanpa space @ sengkang & password anda.Kira lupa @ tak ada password,silalah klik link ‘Forgot Username/Password? Click here’ di bawah login itu.Pada ‘Choose:’ pilih>Forgot Password *.Pada ‘Nationality:’ pilih>Warganegara anda.Taip NRIC(nombor ic) anda.Pada ‘Choose an Option:’ sila pilih medium untuk password akan dihantar.Kalau melalui nombor TuneTalk anda silalah masukkan nombor handpone Tune Talk anda yang masih aktif.Sekiranya berjaya anda menerima mesej hijau di atas page ‘Password/Username is sent to your mobile number/email’.Sila login semula dengan password baru itu.Sesudah login sila klik menu ‘MY NUMBERS’.Kemudian klik ‘MY NUMBERS’ seterusnya lakukan pemilihan 4 digit nombor yang anda minat.Setiap transaksi pertukaran nombor Tune Talk kepada nombor idaman anda akan dicaj RM5 oleh syarikat Tune Talk.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Adakah downline-downline bisnes simkad Tone Excel wajib membeli sim kad Tone Excel dari bakal upline atau pendaftaran tidak sah jika beli sim kad Tone Excel dari agen/upline lain?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Pembelian simkad Tone Excel boleh dari semua agen bukan wajib untuk beli dari bakal upline dan semua simkad sama.Yang membezakan adalah semasa pendaftaran di mana no idp upline mestilah betul-betul dengan idp upline bakal upline.Jika daftar bawah idp upline lain boleh tak ada masalah bimbang takut tidak serasi dari pemberian support dari upline tersebut nanti.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Rupa-rupanya bisnes simkad Tone Excel sungguh-sungguh meletup.Tak sangka yang mana dulu tahun 2010 saya ada pakai nombor Tune Talk Tone Excel & aktif promosi bisnes ini buat seketika waktu.Adalah dapat downline 21 orang dan komisen dalam beratus-ratus juga.Tapi saya stop sebab nak jalankan bisnes restoran keluarga.Nombor dah expired.Tak dapat balikkan nombor tu serta downline sekali?Aduih.Ada 9 keping simpanan stok simkad dalam tangan.Masih boleh guna ke simkad Tone Excel tu atau ia dah ‘expired’?

Aktif SimKad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Sayangya.Setiap nombor telefon Tune Talk Tone Excel yang tak ditopup dalam tempoh 45 hari akan expired tuan.Nombor sudah tidak dapat balik termasuk downline sekali.Anda kena buka buku baru.Stok simkad Tone Excel yang tuan masih dalam simpanan itu tidak ada tarikh tamat tempoh buat selama-lamanya walaupun sekarang harga simkad Tone Excel berbeza(dulu RM80 sekeping,sekarang RM90 sekeping).Anda boleh aktifkan simkad Tone Excel tersebut dan bersungguh-sungguh tanpa menoleh ke belakang lagi.Sekarang dibenarkan untuk buka limit 10 akaun(nombor Tune Talk) atas satu-satu nama & nombor ic seseorang berumur dari 12-65 tahun.Market sekarang pada awal tahun 2015 masih lagi fresh.800,000++ orang telah mendaftar.Tak sampai pun 5% lagi dari market.Target syarikat adalah mencapai 7 juta pengguna menjelang tahun 2020.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Saya ada sim kad Tone Excel baru.Saya mahu daftar bulan ni juga.Saya berapa kali buat dan hantar sms daftar simkad mengikut format 100% betul.Tak ada jawapan.Dah banyak kali cuba dah.Macamana tu encik?

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Jawapan: Sekarang ini pendaftaran dalam satu-satu hari terlalu banyak.Dulu pendaftaran baru simkad Tone Excel 24jam sehari akan diaktifkan oleh pihak DEC Tone Excel dalam jam 9 pagi-12 malam.Sekarang pendaftaran simkad Tone Excel baru,simkad tersebut akan diaktifkan 24jam sehari tidak lagi dari jam 9 pagi-12 malam tersebut.Tempoh aktif sim kad Tune Talk Tone Excel oleh pihak DEC paling cepat dalam masa 1 jam dan paling lewat dalam 48 jam.Jika anda mahukan cepat,kiranya dalam tempoh 1 jam belum menerima apa-apa balasan pengaktifan simkad dari pihak DEC terus berhubung dengan mereka di talian 03-77709183 atau 011-1508 1515 atau 011-1509 1515 atau 011-1512 1515 atau 011-1513 1515 atau 011-1514 1515.Anda wajib menghubungi mereka kerana sistem mereka tidak akan hubungi anda untuk bagi penjelasan.Banyak kemungkinan serta sebab mengapa terjadinya tiada balasan dati DEC Tone Excel:Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKita ingat sms dah ‘send’ tapi sebenarnya tidak atas sebab kredit handpone untuk hantar sms tak ada dsb. Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKita anggap balasan sms pendaftaran dari DEC akan dihantar ke nombor h/p simkad Tone Excel yang baru didaftarkan tersebut.Padahal sms tersebut akan dihantar ke nombor h/p lain yang kita gunakan untuk taip dan ‘send’ sms pendaftaran tersebut.Sebab kita ada 1 handpone,kita keluarkan simkad untuk hantar pendaftaran & masukkan simkad Tone Excel baru itu. Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelMaklumat yang dihantar dalam format sms  salah @ tidak sempurna seperti nombor mykad salah,tak cukup nombor,termasuk tanda sengkang,begitu juga dengan maklumat lain. Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelMungkin kita anggap simkad Tune Talk biasa sama dengan simkad Tune Talk Tone Excel.Jadi kita gunakan simkad Tune Talk biasa tersebut dengan taip noSN & noPUK nya dalam format sms tersebut. Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKod dealer dari agen yang berbeza juga kadang memerlukan pihak DEC Tone Excel menghubungi HQ Tone Excel bagi pengesahan sim kad tersebut. Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSimkad yang kita anggap baru itu telahpun diguna iaitu sudah diaktifkan dah oleh seseorang samada keluarga kita dsb.Jadi noSN & noPUK sudah tidak diterima untuk didaftarkan.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya ingin sertai bisnes WOW Tune Talk Tone Excel.Tapi bila nak aktif sim kad Tune Talk Tone Excel,selalu tak jadi sebab saya tak ada akaun bank.Macamana cara nak terima komisen nanti?

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Soalan: Sertai bisnes Tone Excel tak wajib ada akaun bank.Anda boleh gunakan akaun bank orang lain untuk terima komisen.Begitu juga jika orang lain nak sertai.Mereka boleh gunakan akaun bank anda.Caranya sila download borang 3rd party ini.Isikan dengan lengkap.Sila fax kan ia ke nombor 03-90540278 @ emailkan ke alamat email hq.care@tonegroup.net borang yang lengkap diisi itu bersama salinan ic pendaftar bisnes Tone Excel & salinan ic pemilik akaun bank.

Aktif Sim Kad TuneTalk ToneExcel

Aktif Sim Kad Tune Talk ToneExcel Soalan: Pada tajuk Aktif Sim Kad TuneTalk ToneExcel di ‘page’ depan mula-mula sekali web Toneexcel.biz,senarai nama apakah yang ditunjukkan itu?

Aktif Sim Kad TuneTalk ToneExcel Jawapan: Senarai nama yang ditunjukkan di muka depan web Toneexcel.biz itu adalah keseluruhan ahli terkini pada satu-satu hari bisnes WOW Tone Excel yang mendaftarkan/mengaktifkan simkad mereka melalui laman web Daftarte.com.Ahli yang mengaktifkan dengan cara sms tidak akan ditunjukkan namanya di situ.

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel Cara Mudah,Automatik & Terbaru Mulai 2015.

Mulai tahun 2015,syarikat Tone Excel telah memperkenalkan cara baru yang lebih pantas untuk langkah aktif sim kad Tune Talk Tone Excel.Anda tidak perlu lagi bersusah payah meneliti untuk memastikan tidak tersalah format aktif sim kad Tune Talk Tone Excel seperti tidak ada ‘space’ dsb.Hanya perlu isi di ruangan pada borang tersebut dengan maklumat yang diperlukan.Sama juga dengan guna cara lama iaitu menaip mengikut format sms yang betul dan hantar sms pendaftaran tersebut.Tapi dengan cara automatik terbaru ini,perlu isi maklumat dan di akhir borang tekan sahaja butang ‘Aktifkan SIMKAD’.Anda diberi pilihan untuk menggunakan cara lama atau cara terbaru ini.Boleh KLIK KAT SINI untuk guna cara baru ini dan SILA KLIK KAT SINI kiranya ingin pakai cara lama.Bagi pendaftar laman web promosi Teautodownline.com,anda tidak perlu bersusah payah untuk memikirkan format pengaktifan simkad kerana tugas tersebut akan diambil alih oleh saya sebagai empunya/admin laman web promosi Teautodownline.com tersebut.Selepas aktifkan,saya akan pos lajukan simkad & tool-tool lain ke alamat anda.Harap zaman semakin maju ini anda bersungguh-sungguh untuk meningkatkan taraf hidup bersama bisnes sim kad Tone Excel ini.Dipermudahkan segala perkara termasuklah juga tindakan yang paling awal iaitu yang sepatutnya tidak memberikan sebarang masalah iaitu langkah aktif sim kad Tune Talk Tone Excel.Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone ExcelAktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page