Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excel.

Langkah mula bisnes simkad Tone Excel ini akan kabur-kabur bagi individu yang baru mengetahui bisnes hebat ini.Tanpa pembacaan dari sumber yang lengkap,anda akan keliru dan pastinya akan mengambil masa yang lama untuk memahami sistem,cara dan bentuknya bisnes ini.Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excel Di sini,saya terangkan secara terperinci langkah mula bisnes simkad Tone Excel yang betul berdasarkan kepada pendaftaran dari upline yang betul iaitu dalam rangkaian sifu Mazelan Abas.

Susun Atur Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excel Dari Awal Hingga Akhir.

Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel per-1 yang paling asas adalah dapatkan simkad Tone Excel dengan klik di SINI.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-2 sila aktifkan simkad Tone Excel dengan klik di SINI.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-3 adalah kekalkan nombor dari telco lain yang sedang anda pakai sekarang ke prepaid Tone Excel anda yang baru aktif.Ia tidak wajib tapi disarankan sepertimana ramai pengguna sedia ada Tone Excel telah buat langkah ini yang semestinya punya banyak faedahnya.Langkah ini boleh dilakukan dengan 2 cara: Cara 1- Melalui cara lama yakni sila taip sms maklumat ikut format ini pt NamaAnda NoSN NoPUK AlamatAnda TelcoLama NoLama .Sudah pasti hantarkan ke no 014-7057769.Cara 2- Melalui cara baru ini anda boleh buatnya dengan sekali picit saja.Untuk tujuan itu anda hendaklah ke laman web daftarte.com.Tekan Port In PT,isi ruangan dengan betul,selesai,tunggu sms balasan dari DEC Tone Excel dan berjaya.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-4 adalah mengemas kini informasi akaun bank anda secara segera supaya tidak terlupa.Tujuan langkah ini adalah supaya komisen Tone Excel yang dah cukup nanti  akan boleh dikreditkan oleh pihak Tone Excel ke akaun bank yang dimasukkan itu.Perlu diingat,akaun bank yang mesti dimasukkan adalah akaun bank orang yang didaftarkan namanya pada simkad tersebut.Kalau nak guna akaun bank orang lain,sila isi lengkap borang ini.Download,print,isi,scan seterusnya serah kepada HQ Tone Excel secara online melalui alamat email rasminya info@toneexcel.com atau cara fax hantar melalui nombor 03-90540278.Sila ke sini untuk langkah lebih detail.Sebenarnya langkah ini anda boleh buat pada masa akan datang tetapi lebih baik buat segera di samping dapat tahu macama login ke dalam cpane Tone Excel itu iaitu bagi pengguna yang belum pernah masuk sebelum ini,sila log masuk dengan Login ID (nombor mykad tanpa sengkang) & password 1234 dahulu.Masuk dan tukar ke password yang lebih selamat melalui menu ‘Change Password’.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-5 adalah memulakan penajaan.Teramat baik jika ada simkad di tangan supaya anda boleh terus menjualnya secara online atau langsung dengan harga RM95.40 sekeping kepada prospek dan terus saja dia berdaftar di bawah idp anda.Rileks dan steady.’Sikit-sikit lama-lama jadi bukit’.Kalau tidak mahu buat,boleh tolong pesankan untuk dia atau biar saja mereka pesan dari orang lain tapi masa nak daftar itu,’take care’ dia supaya daftar di bawah anda.Hendaklah dia buat sendiri langkah pendaftaran tersebut supaya dia boleh tahu sepenuhnya pada masa hadapan.Anda cuma beritahu panduannya sahaja iaitu melalui 2 cara.Cara 1- Cara tradisional/lama.Kalau cara lama ini,taip sms maklumat ikut format ad NamaPendaftar NoSN NoPUK NoMykad AlamatPenuh idpPenaja .Sudah yakin silalah hantarkannya ke no 014-7057769.Cara 2- Isi pada ruangan ‘Wajib Diisi; dan pilih Negeri bagi alamat yang didaftarkan itu.Nama Bank & No akaun bank adalah pilihan.Nak isi dulu boleh,kemudian boleh sebab ada masa lagi sebelum komisen jadi cukup RM30.Cara baru ini adalah cara tersenang iaitu hendaklah ke web daftarte.com dan tekan Aktif/Daftar AD.Lengkapkannya ruangan tempat kosong yang ditanda ‘Wajib Diisi’,dah yakin tekan ‘Aktifkan SIMKAD’.Tunggu sms ‘reply’ dari DEC ToneExcel.Jika berjaya anda sudah berjaya.Jika tidak berjaya ulangi sekali lagi @ boleh tanya apa permasalahannya.Kalau tak terima-terima reply dalam 24 jam atau 48 jam sila telefon terus mereka tanya mereka sebab musabab.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-6 adalah melengkapkan 50% lagi langkah dalam sistem pengaktifan simkad Tone Excel lamgkah 2 di atas agar ia aktif sepenuhnya.Rumusannya,sesudah anda hantarkan saja format sms cara lama ke DEC untuk daftar simkad atau buatnya melalui cara terkini di laman daftarte.com,sesudah saja terima sms dari DEC memberitahu simkad sudah pun aktif,ada 1 @ 50% lagi langkah yang wajib dibuat iaitu tolong hantar hanya 1 sms sahaja ke mana-mana saja nombor telefon bimbit dalam tempoh empat belas hari (2 minggu) dari tarikh simkad itu berjaya didaftarkan.Lepas buat ini,anda berhak tarik nafas lega sebab ia sudah aktif 100%.Kalau tak buat macamana?.Jawapannya adalah simkad tersebut sudah tidak berguna lagi anda telah rugi RM90 dan kena keluar modal jumlah yang sama untuk dapatkan 1 simkad baru bagi daftar keahlian sekali lagi.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-7 adalah lebih kepada memperlengkapkan diri dengan semua ilmu Tone Excel.Sebelum memulakan gerak laku promosi Tone Excel secara offline atau online,pengetahuan berkaitannya dari segala sudut bakal memberi kesan dari segi keputusan gerak kerja menulis,mengungkap dan membuat.Tak perlu tergopoh-gapah.Lakukan gerak kerja secara teratur supaya ia berjalan lancar dan siap sepenuhnya walau memakan sedikit masa.Panaskan enjin dengan mentelaah seluruh isi kandungan laman web toneexcel.biz atau thetoneexcel.com.my.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLangkah mula bisnes simkad Tone Excel ke-8 adalah melangkah masuk ke laman sosial khususnya facebook.Di sini kita akan dapati banyak soalan dan jawapan termasuk pandangan berdasarkan pengalaman dari mereka turut sama menjalankan bisnes Tone Excel ini yang ianya terdiri dari orang baru mahupun otai.Sila jenguk ke group facebook ini yang pasti akan memberikan anda ilmu lengkap tanpa terlibat dalam keadaan huru-hara dek persoalan belum ada orang yang sudi menjawab lagi bagi pihak anda.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/perkembangantoneexcel
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/soaljawabtoneexcel
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/788106084551277
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/653245058097494
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/promositoneexel  

 

Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelLink penting dalam bisnes simkad Tone Excel yang anda wajib tahu:
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.toneexcel.com – Laman web utama/tunjang bisnes wow Tone Excel ini.Di sana dipaparkan dan disimpan semuanya data bisnes ini untuk kegunaan ahli dan pemahaman kepada yang belum menjadi ahli.Segala penerangan/berita/pengumuman terbaru dari pihak HQ berkenaan bisnes simkad Tone Excel di sinilah tempatnya.Website Toneexcel.com vs Tonegroup.net adalah 2 web yang sama.Page www.tonegroup.net/temms/login adalah page daftar masuk ke ruang keahlian (cpanel) untuk semua ahli/pengguna simkad Tune Talk Tone Excel.Page ini ada pada www.toneexcel.com/www.tonegroup.net.Tidak ada laman cpanel lain lagi untuk setiap ahli kecuali laman ini.Di dalam sanalah ruangan ‘admin’ untuk semua ahli simkad Tone Excel samada untuk melihat senarai rangkaian dll dan bagi melengkapkan maklumat yang mesti untuk jayanya komisen diterima.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.tunetalk.com/my – Laman utama/tunjang kepada penyedia line Tune Talk yang digunakan oleh pengguna simkad Tone Excel.Laman web ini ada hubungan dengan laman www.toneexcel.com dalam urusan berkaitan nombor Tune Talk ahli,Tune Talk points dan insurans kemalangan percuma RM100,000 itu.Untuk daftar masuk ke web ini,pengguna kena ke page https://selfcare.tunetalk.com/selfcare/login.do.Semua 2 url website ini terkandung dalam 1 website.Jangan keliru.Cuma url saja berlainan.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.tunetalk.com/my/services/insurancepolicy – Nak periksa & baca segala kelayakan,maklumat polisi dan dapatkan borang pewaris insurans kemalangan percuma Tune Talk Tone Excel.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/perkembangantoneexcel – Juga group pertanyaan dan perkembangan terkini Tone Excel.Biasanya,di sinilah sifu Mazelan Abas akan update tentang perkembangan & berita baru bisnes Wow Tone Excel ini.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/soaljawabtoneexcel – Merupakan group soal & jawab bisnes Tone Excel.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/788106084551277 – Group soal jawab bisnes Tone Excel dan perkembangannya.Anda boleh joint group & soalan.Bagus jika ada ahli yang sudi menjawab.Jawapan dan panduan dari sifu Mazelan Abas juga selalu ada.Tapi group ini tak selalunya ‘up to date’.Boleh juga baca jawapan yang telah diberikan mengenai segala isu & perkembangan terkini Tone Excel.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/653245058097494 – Nak baca koleksi testimoni ahli berkenaan bisnes Tone Excel,silalah ke group ini.Anda juga boleh ‘promote’ Tone Excel sendiri di sini.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelwww.facebook.com/groups/promositoneexel – Group tumpuan ahli Tone Excel untuk buat promosi Tone Excel masing-masing.Anda juga disilakan.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelhttp://bit.ly/rakantoneexcel – Anda boleh lihat senarai ahli Tone Excel di seluruh negara dalam format Spreadsheet.Barulah anda terbuka mata dan minda.Anda juga dapat rasakan tidak keseorangan juga macam ada sesuatu peluang di sana.
Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excelhttp://bit.ly/borangrakantoneexcel – Hubungi rakan Tone Excel di mana jua dengan borang @ tool ini.

Perbezaan Antara Ahli Biasa Tone Excel Dengan Ahli Yang Dah Upgrade.

Ahli biasa program WOW Tone Excel yang baru berdaftar dan yang dah lama dalam program ini akan memperolehi pendaftaran baru di bawah Idp masing-masing,simkad yang dibeli oleh pendaftar baru berdaftar di bawah mereka adalah dari upline yang sudah upgrade.Sekiranya simkad diperolehi oleh downline baru itu adalah dari ahli biasa yang belum  upgrade ini,ahli biasa ini akan memperolehi komisen topup downline yang baru daftar itu sampai level 3 sahaja.Jika ahli biasa ini ingin memperolehi komisen topup sampai infiniti level,dia kena upgrade keahlian ke Junior Center,Service Center ataupun Branch Center.Kemestian untuk upgrade ke mana-mana satu level ini boleh dirumuskan seperti ini.Untuk upgrade ke Junior Center,ahli biasa ini disarankan memperolehi komisen bulanan topup paling kurang RM1,000 ke atas.Kalau nak terus upgrade pun boleh iaitu mesti beli stok simkad dari HQ Tone Excel @ Mazelan Abas berjumlah 120 keping berkoskan RM10,488.Tapi berapa penambahanperubahan yang bagus telah dibuat telah diumumkan oleh pengerusi Tone Excel Syed Kamaruzaman di majlis ulang tahun Tone Excel ke-6 pada bulan ogos 2015,bagi ahli biasa yang menaja paling kurang 50 orang dalam masa 2 bulan,syarat jumlah stok wajib dibeli untuk jadi Junior Center adalah 20 keping sahaja.Untuk seterusnya,bagi upgrade jadi Sevice Center pula,ahli biasa disarankan dapat komisen topup bulanan tidak kurang RM3,000.Kalau nak upgrade terus pun tak apa.Yang diperlukan adalah membeli stok simkad paling kurang 250 keping berkoskan RM21.600.Bagi upgrade ke Branch Center pula,jumlah komisen topup bulanan disarankan perolehi paling kurang RM5,000 dahulu kemudian upgrade.Jika nak upgrade terus tak jadi masalah yakni mesti beli stok simkad paling kurang 1,500 keping berkoskan RM125,100.Selepas keahlian anda menjadi salah satu center tersebut,barulah anda boleh perolehi komisen topup downline berdaftar di bawahnya sampai infiniti level(tidak ada penghujung) andai downline itu memesan simkad dari ahli yang berstatus upgrade ini.Jika downline itu membeli simkad dari orang lain,tapi berdaftar di bawah ahli yang telah upgrade ini,ahli yang upgrade ini akan perolehi komisen topup dari aktiviti tambah nilai downline tersebut sampai level 3 sahaja kerana simkad yang didaftarkan bukan dibeli darinya.Penerangan lain,komisen topup sampai level 3 atau infiniti berbeza peratusannya antara ahli berstatus Junior Center,Service Center dan Branch Center.Sila lihat di sini.Sekiranya anda ahli biasa yang belum upgrade,jalankan dahulu bisnes ini,promosi,promosi,promosi,kemudian sampai 1 tahap anda boleh upgrade nanti dan memperolehi pendapatan yang semakin selesa.Anda sebagai ahli biasa yang belum upgrade,anda boleh bekalkan.jual simkad kepada bakal downline anda kerana tindakan ini akan mempermudahkan pendaftar baru berdaftar di bawah anda.

Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excel Lengkap Adalah Untuk Sempurnakan Sepenuhnya Keahlian Seterusnya Mendapat Downline Pertama.

Langkah Mula Bisnes Simkad Tone ExcelAda orang kata cari 10 orang sudah memadai untuk memperolehi RM3408 sebulan.Betullah tu.Anda topup RM20 hingga RM59.90,peratusan komisen topup anda dapat level 1 = 6%,level 2 = 3% dan level 3 = 11%.Kalau semua 10 orang downline itu aktif,masing-masing reload RM20,RM30,RM50 dan RM100,ia akan memberi jumlah komisen yang berbeza kepada kita.Peratusan komisen akan automatik berubah kiranya kita sendiri lakukan reload RM60 ke atas di mana peratusan komisennya jadi kepada: level 1 = 10%,level 2 = 3% dan level 3 = 13%.Sebab itulah kita digalakkan membuat promosi beterusan untuk mencari downline lebih dari 10 orang untuk mencapai komisen topup yang lebih lumayan.Dengan langkah mula bisnes simkad Tone Excel diterangkan,kita boleh terus tumpukan pada promosi,promosi,promosi bukan secara online saja tapi secara langsung juga semestinya terbaik.Anda jaga topup sendiri jangan sampai tak ada sebarang transaksi topup dalam tempoh 45 hari sebab peraturan seluruh telco pasti menjurus ke arah simkad tersebut ‘expired’ sampai pada masanya.Jangan sampai anda sekali lagi terpaksa meluangkan masa untuk meneliti agar tidak tersilap khususnya untuk nak buka semula 3 akaun,terpaksa meneliti perkara halus yang tak sepatutnya berlaku atas diri sendiri berkaitan langkah mula bisnes simkad Tone Excel.

Langkah Mula Bisnes Simkad Tone Excel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page