Pemahaman Dan Langkah Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Bisnes Tune Talk Tone Excel ini adalah bisnes yang menghendaki kita tukar simkad yang kita pakai sekarang kepada sim kad Tone Excel.Bisnes Tune Talk/Tone Excel ini dibawa oleh 2 syarikat iaitu syarikat Tune Talk dan Syarikat Tone Excel yang menjalinkan usahasama untuk program WOW Referral Program(Windows of Opportunity and Work Referral Program).Wow Referral Program ini diwujudkan dengan cetusan idea oleh syarikat Tone Excel (syarikat yang bernaung di bawah Tune Talk ditubuhkan pada 2009) sebagai pembekal simkad/pengembang jenama Tune Talk untuk bekerjasama dengan Tune Talk sebagai pembekal talian/prepaid bertujuan untuk memberi peluang kepada seluruh rakyat M’sia mencapai kebebasan kewangan melalui penggunaan telefon dan prepaid yang berkembang pesat sekarang ini.Maka termeterailah perjanjian di antara kedua syarikat ini pada bulan Febuari 2010 & dilancarkan dengan rasmi 2 bulan kemudian.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Prepaid Tune Talk ini menggunakan prasarana Celcom.Mereka ada joint venture dengan Celcom.Jadi mereka menggunakan line Celcom tapi line ini adalah line mereka sendiri iaitu Line Tune Talk.Di Malaysia ada banyak line prepaid terkenal seperti MAXIS,DIGI & CELCOM.Tune talk juga akan mengikut jejak mereka untuk menjadi prepaid terkenal Di Malaysia pada tahun hadapan.Jadi prepaid terkenal nanti adalah,MAXIS,DIGI,CELCOM & TUNETALK.Jika prepaid lain menggunakan surat khabar dan media lain untuk mempromosikan prepaid mereka,TuneTalk menggunakan cara tradisional iaitu setiap ahli memperkenalkan simkad ini kepada orang lain untuk tukar sama simkad yang meraka pakai sekarang kepada simkad Tone Excel.Ini untuk membolehkan pengguna memperolehi pendapatan pasif (tak kerja dapat duit) dan mencapai kebebasan kewangan sepertimana slogan syarikat Tone Excel ini.

Cara Untuk Memulakan Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Caranya untuk menjadi ahli Tune Talk Tone Excel adalah kita perlu tukar simkad yang ada sekarang kepada sim kad Tune Talk Tone Excel.Caranya adalah dengan memesan satu simkad Tune Talk Tone Excel beharga RM90(Ada RM30 Kredit di dalamnya yang boleh diguna) + RM10 Buku panduan untuk dibaca sebagai panduan untuk menerangkan kepada orang lain nanti +RM10 Pos Laju.Ada agen yang tidak mengenakan ‘charge’ pos laju.Jadi jumlah keseluruhan adalah RM110 @ RM100.Bila kita pesan & terima dan daftar(aktifkan) sim kad Tune Talk Tone Excel ini,kita akan diberi satu nombor ahli dikenali sebagai nombor idp.Kita boleh daftarkan orang lain di bawah idp kita ini.Cara untuk daftarkan orang lain adalah dengan cara meminta mereka memesan sim kad Tone Excel dan bilamana mereka sudah terima sim kad tersebut,mereka mesti mengaktifkan(daftar) simkad Tone Excel itu mengikut format asas ini.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel   ad(jarak) nama(jarak)noSN(jarak)noPUK(jarak)noIC(jarak)alamat(jarak)poskod(jarak)NoIDP Penaja
Bilamana anda sudah daftar dan aktifkan simkad dan pakai sim kad tersebut,anda sudah jadi ahli dan boleh cari orang(termasuk memperkenalkan laman web replika) untuk daftar di bawah idp anda.Bilamana mereka daftar bawah anda,mereka akan menggunakan sim kad tersebut.Setiap kali mereka topup,walau di mana saja mereka topup,anda akan dapat komisen 10% dari nilai topup tersebut tanpa anda perlu berbuat apa-apa.Bila orang daftar bawah anda tadi dapat daftarkan orang lain di bawah mereka,bila orang orang yang daftar bawah dia itu topup,anda akan dapat 6% komisen lagi.Bila orang daftar bawah orang orang yang daftar bawah penaja tadi,kita akan dapat lagi komisen 13% komsen dari nilai topup mereka.Komisen 13% inilah paling lumayan jika banyak orang berada di level tersebut.Komisen yang anda boleh terima hanya sampai level 3 sahaja.Kesimpulan:Untuk Dapat Komisen ini,kita perlu topup paling kurang RM60 Setiap Bulan.Kesimpulan: ANDA>>ORANG 1 BAWAH ANDA (10% komisen anda dapat)>>ORANG 2 BAWAH ORANG 1 (6% komisen anda dapat)>>ORANG 3 BAWAH 2 (13% komisen anda dapat). Rangkaian anda semakin hari semakin berkembang.Jadi apa yang perlu adalah anda perlu daftarkan orang bawah anda sahaja.Orang bawah anda tadi biarkan mereka cari sendiri untuk orang akan daftar bawah dia.Anda hanya boleh tolong/support jika diperlukan sahaja.Sebab itulah anda perlukan buku panduan RM10 untuk di baca sebagai panduan untuk menjalankan bisnes sim kad Tune Talk ini.Anda perlu mahirkan diri juga untuk bergerak secara solo dengan membaca  buku tersebut. Untuk Dapat Komisen ini,anda perlu topup paling kurang antara RM20-RM59.99 Setiap Bulan.Kesimpulan: ANDA>>ORANG 1 BAWAH ANDA (6% komisen anda dapat)>>ORANG 2 BAWAH ORANG 1 (3% komisen anda dapat)>>ORANG 3 BAWAH 2 (11% komisen anda dapat).Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Bisnes Sim Kad Tune Talk & Downline.

Jika offline,kita boleh ajak keluarga,kawan tukar sim kad mereka kepada sim kad Tone Excel.Bila dah daftar bawah kita,mereka juga akan buat perkara yang sama kepada keluarga,kawan,sahabat handai,kawan satu tempat kerja,kawan sukan & orang yang rapat dengan kita.Sebaiknya kita jadi pusat penerangan & pencerah kepada mereka ini.Bila mereka dah dapat maklumat serta pencerahan,keyakinan telah mereka dapati.Cara paling praktikal untuk promosi bisnes Tone Excel ini adalah adanya simpanan stok simkad.Anda boleh bawanya ke mana saja & promosikan ia dengan cara santai.Jika online.Selepas aktif simkad tadi aktif,anda akan diberi satu laman web replika untuk mempromosikan bisnes sim kad Tune Talk anda secara online.Laman web replika terbaik/unik yang boleh anda guna adalah: www.teautodownline.com

Susur Galur Perjalanan & Pengalaman Mazelan Abas Dalam Bisnes WOW Tone Excel.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelPerjalanan Mazelan Abas yang telah bergelar sifu dalam bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel penuh onak dan liku pada permulaan program ini diperkenalkan.Bermula pada tahun 2010 dan sampai kebulan Julai 2013,genaplah 3 tahun setengah usia ahli WOW Tone Excel sifu Mazelan Abas.Dalam waktu huru-hara tersebut,berkorban senafas sahaja bersama satu target yang sendiri dibina,beliau capai separuh dari target besar yang dibuat tersebut walau ada separuh lagi darinya menjadi angin yang berlalu pergi.Hasil dari target yang tersangkut di jaring harapan itu,beliau nikmati bukan sedikit tapi RM200,000 sebulan pendapatan pasif komisen Tone Excel yang akan berulang untuk seumur hidup dengan modal yang tak masuk dek akal RM80 sahaja pada waktu itu.Alangkah nikmatnya kan?Sebelum mencapai jumlah tersebut pun,1 tahun setengah sebelumnya beliau telahpun mempunyai komisen yang dikategorikan tak masuk akal di mana waktu itu beliau telah pun menghadiahkan dirinya sebagai menghargai penat lelah selama 2 tahun bergelumang dengan sebiji kereta BMW-F10-5 Series yang dibeli secara cash hasil dari 100% wang komisen Tune Talk Tone Excel.Baginya itu satu nikmat memperolehi aset tanpa terlibat dengan sebarang hutang.Tidak ada siapa yang menemaninya dalam perjalanan hingga mengecap kejayaan itu selain roh dan jasad sendiri.Walaupun sudah mengecapi pendapatan yang dikategorikan dalam gaji bulanan Dato’-Dato’ & Tan Sri-Tan Sri,target yang seterusnya dibuat untuk mencapai jumlah duit pencen bulanan sehingga RM500,000 selepas itu.Hingga sampai tahap itu,beliau akan hebohkan kepada semua sekali lagi sebagai pemangkin bagi mereka yang mendengar untuk mencapai lebih banyak dari yang beliau capai.Jika ditanya sifu Mazelan macamana perasaannya menikmati pendapatan sebanyak rupa.Jawapannya adalah tak boleh digambarkan keseronokan tersebut.Dia menikmatinya tanpa hirau pun ianya akan habis sebab bulan akan datang,jumlah yang hampir sama atau lebih besar akan diperolehinya lagi tanpa penghujung.Harapannya doa anda akan termakbul dan merasa nikmat yang sama malah lebih baik dari beliau kecapi.Jika ditanya lagi mudah ke untuk dapatkan pendapatan sebahagian rupa dengan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini?Jawapan jitu sifu Mazelan adalah mudah bagi dirinya sebab dia letakkan target yang besar untuk bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Berjaya atau tidak itu suku kira yang pasti dia akan buat bisnes ini dengan cara apa jua sekalipun dengan sepenuh jiwa raga sampai berjaya.Katanya,kalaulah bisnes ini tak berjaya,dia pasrah dan dia tak rugi apa-apa pun sebab modalnya hanya sekeping simkad beharga RM80 sahaja.Mazelan Abas bertekad menggunakan sepenuh kudrat,ilmu dan akal untuk menggerakkan bisnes ini.Dalam hati,dia bertekad tak nak lagi hidup susah.Tak mahu lagi tengok ibu ayah yang berkorban untuk membesarkannya hidup ala kadar dan mengharap simpati anak dan orang lain.Tak mahu lagi anak isteri juga hidup dalam kedaifan sentiasa tak cukup duit untuk beli itu ini.Dalam perjalanan itu,Mazelan Abas tidak pernah berjumpa halangan yang boleh menyekat hasrat murninya itu dek kerana dikambus oleh impian besar yang beliau telah tetapkan.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelDitanya lagi sifu Mazelan apakah yang dia perolehi selama 2 tahun berusaha bersungguh-sungguh menghabiskan keseluruhan hidupnya untuk bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Jawapannya adalah ikhlas tidak langsung terfikir yang dia dihujani duit yang masuk ke dalam akaunnya dengan jumlah yang amat banyak dan meningkat berganda bulan demi bulan.Beliau telah memperolehi pencen tapi kata sifu ada 1 yang tak sama antara keduanya iaitu komisen Tone Excel akan semakin menaik tidak seperti pencen yang statik.Katanya,setelah target 400 orang di level 1 tercapai,kerja sifu Mazelan telah tercapai.Walaupun asal beliau tidak memiliki harta,dengan bisnes Tone Excel beliau gembira kerana telah ada harta yang boleh diwariskan kepada isteri serta anaknya bila ditakdirkan dia sudah tiada.Semoga mereka bersyukur & gembira serta ingat kembali penat jerih 2 tahun dia usahakan bisnes Tone Excel sesunguhnya tidak sia-sia.Mereka tumpang senang.Bagi sifu Mazelan,Allah itu maha pemurah.Dia telah letakkan sesuatu nikmat itu di dunia untuk kita (manusia) menggunakan sebaiknya akal dan menguruskan sebetulnya usia yang diberikan merebut peluang yang telah dibuka.Berusahalah bersungguh-sungguh,fokus & konsisten dalam proses membuahkan hasil dari nikmat itu.Sifu Mazelan juga telah berkali-kali mengingatkan kita agar tidak lepaskan peluang untuk melibatkan diri dalam bisnes telekomunikasi iaitu bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Jika dibandingkan dengan orang yang lebih suka kepada bisnes yang modalnya besar,beliau lebih suka kepada bisnes yang modalnya kecil,untungnya biasalah kecil seposen dua posen tak apa tapi boleh menjadi besar jika kena gaya pengurusannya.Sifu Mazelan Abas memberi contoh aras kekayaan mereka yang terlibat dalam bisnes telekomunikasi di Malaysia iaitu Tatparanandam Ananda Krishnan.Syarikat telekomunikasi Maxis Communications Berhad yang dimilikinya menjadikan beliau orang ke-2 paling kaya di Asia Tenggara selepas Robert Kuok.Thaksin Shinawatra iaitu antara org paling kaya di Thailand juga menjana kekayaan melalui syarikat telekomunikasi iaitu syarikat beliau Advance Info Service PCL.Contoh yang paling terang adalah orang terkaya di dunia Carlos Slim Helu.Beliau memperolehi status itu melalui syarikat telekomunikasi beliau iaitu America Movil.Banyak bilonaire di dunia yang lain memperolehi kekayaan melalui bisnes telekomunikasi.Antaranya adalah Mike Adunega,Vladimir Yevtushenkov,Suni Mittal,Taha Mikati,Najib Mikati,Richard Li,Murat Vargi,Naquib Sawiris,Craig McCaw,Glen Fetisov,Mehmet Emin Karamehmet,Jan Kulczyk,Kenny Troutt & ramai lagi.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSifu Mazelan memulakan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini secara rasmi pada bulan Julai 2010.Modal yang beliau keluarkan adalah sekeping simkad ToneExcel beharga RM80.Dari tarikh itu,dengan semangat juang tersemat,tanpa menoleh ke belakang,beliau bertekad akan berusaha bersungguh-sungguh selama 2 tahun mencari pendaftaran baru downline di level 1.Tidak mengira berapa jumlah downline level 1 yang diperolehinya,pada bulan Julai 2012,beliau berhenti menaja kerana telah penat dan komisen target (duit pencen) sudahpun sampai sasaran iaitu cecah RM13,000.Beliau tidak kisah lagi untuk melakukan penajaan lepas itu dan berserah samada ia nak meningkat ataupun tidak.Tapi bak kata orang,tuah rezeki untuk orang yang berusaha sesungguhnya ada.Komisen beliau mula membesar dan tak masuk akal sehinggakan update bada bulan September 2013,komisennya telah jadi sebanyak RM88,336!!!!Anda mahu atau tak mahu katanya anda terpaksa terima komisen ini setiap bulan.Uhhhhhhh.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelWalaupun Sifu Mazelan Abas adalah jutawan Tone Excel pertama,akan ada lagi jutawan-jutawan susulan selepas itu.Bisnes Tone Excel tahun 2015 belumlah capai kemuncaknya lagi.Sifu seru agar anda sertai secepat yang mungkin bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini walau di luar sana ramai orang yang tidak suka bisnes ala-ala MLM ini.Itu satu cabaran dikhususkan kepada mereka yang bakal berjaya.Bagi sifu,bisnes sebegini sudah lama beliau nantikan.Muncul saja,’grab’ dan berdesup tak toleh ke belakang lagi.Beliau ada jati diri tinggi hinggakan tidak kisah kewas-wasan isteri sendiri.Sistem penapisan kepada setiap bisnes yang muncul membuatkan beliau memiliki hala tuju yang cukup mantap untuk bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Memulakan langkah awal,beliau tidak boleh mengelak dari berjumpa orang @ prospek yang menolak mentah-mentah bisnes ini dan ada yang menerima tapi sekerat sahaja.Tapi halangan tersebut dilanggar oleh sifu sehingga pulangan lumayan seterusnya dirasai oleh mereka sekeluarga sekarang ini.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelAdakah anda sudah sentiasa mampu tersenyum kepuasan di dalam kehidupan harian anda?Kalau sudah bermakna anda berada setaraf dgn ahli Tone Excel yang telahpun mengecap kejayaan spt sifu Mazelan.Ucapan terima kasih yang tidak terhingga beliau kepada Tone Excel tidak dapat dipersembahkan dengan kata-kata lagi.Tak perlu lagi berada dalam situasi bangun awal pagi untuk bekerja & minta Mc,pening bila waktu sekolah nak buka & tiba hari raya,pening bila sampai tarikh pembayaran insurans dan roadtax dan terjaga malam kenang hutang sana-sini.Semua itu dikorbankan terdahulu dengan usaha mencari downline selama 2 tahun dan kadang sekali-sekala ada ikut mereka yang berjasa iaitu pengarah Tone Excel buat lawatan berkaitan ToneExcel ke berapa negeri.Banyak orang ingin bergambar bak seperti selebriti kemudian disusuli pertanyaan rahsia kejayaan beliau.Sifu Mazelan Abas hanya tersenyum kenangkan sejarah bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel beliau yang berliku dulu di mana ramai yang tidak tahu dan ada yang tahu pun tidak ramai juga yang ingin ikut sama langkah contoh itu.Hanya sekadar lontaran pertanyaan kepada yang sudah ok sahaja biasalah kita sebagai manusia yang normal.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKata sifu,anda harus bersabar dengan alasan yang banyak diberikan oleh mereka yang tidak mahu senang dengan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Alasan-alasan tersebut adalah topup susah didapati,caj ‘call’ panggilan dan sms mahal,mereka dah serik,tak berminat,minta kita sponsor lain kali sebab mereka dah senang,tak mahu pisang berbuah 2 kali,rasakan bisnes ini cap ayam,tak pernah dengar nama syarikat Tone Excel ni,was-was dengan lesen perniagaan syarikat Tone Excel,simkad mahal RM90 padahal ada yang jauh lebih murah iaitu RM5,bisnes ini seakan sama dengan MLM,dah masuk dulu & pengalaman bisnes ala MLM macam ni tak boleh jalan dan terakhir untung kecik seposen 2 posen tak boleh kaya kata mereka.Alasan-alasan ini masih sifu dengar sampai sekarang.Sifu Mazelan Abas tidak kisah & tepis alasan itu kerana klu semangat tak kuat,dengar sahaja cakap mereka itu beliau akan gagal sama macam mereka.Sifu Mazelan teruskan perjalanan perkenalkan bisnes ini kepada  orang lain pula.Katanya,kita jangan serius sangat untuk kejar masa dan berhenti terus bila dah kepenatan.Katanya buatlah secara berterusan dengan tugasan utama nombor 1 iaitu promosi,promosi,promosi,promosi,promosi….Beliau beritahu pengalaman beliau ini agar kita ‘copy’ dan ‘paste’ sahaja untuk diri kita ikut supaya kita boleh sampai pada titik perancangan yang telah dibuat.Di bawah disenaraikan perkara mesti diambil dari nasihat dari sifu Mazelan Abas supaya anda sampai ke destinasi seperti beliau dalam bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Guna Prepaid Tune Talk Tone Excel Sahaja : Untuk berjaya dan mengekalkan kosentrasi,sila gunakan 1 jenis line sahaja iaitu TuneTalk Tone Excel dalam hidup anda walau dalam apa jua keadaan.Dengan guna 1 jenis talian sahaja,semangat untuk memajukan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini akan sentiasa berterusan & ‘fresh’.Anda bergantung harap pada line ini sahaja dan anda sayang dengannya & akan berusaha untuk memajukan bisnes ini yang menjadi juga tunjang satu-satunya bisnes kepunyaan anda.Kelebihan dan kekurangan line Tune Talk Tone Excel terimalah dengan seadanya,nasihat sifu Mazelan.Pengalaman dari mereka yang tidak ikut nasihat ini dengan jadikan prepaid Tune Talk Tone Excel line sampingan adalah mereka lupa nak top up dan simkad tak ingat letak kat mana.Akhirnya lepas 45 hari baru ingat kepada simkad tersebut dan berusaha bersungguh utk dapatkan semula tetapi sudah terlambat pun.Simkad sudah ‘expired’.Segala downline serta komisen yang selesa terhapus.Alangkah ruginya.Sekarang yang ada hanyalah simkad dari telco lain yang tak boleh beri apa-apa pun wlu kita jaga ia mcm nak rak.Tak guna mengamuk sana sini nak dapatkan semula sebab sistem tidak boleh berikan anda semula spt asal.Jadi gunalah simkad Tune Talk Tone excel dengan setia sekaligus ada ruang untuk bila-bila masa shj majukan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel hebat ini.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Hadiahkan Tiap-Tiap Downline Milik Anda Dengan Buku Panduan Mazelan Abas : Sebagai ganti janji untuk beri support terbaik,anda boleh hadiahkan Buku Panduan Mazelan Abas kepada downline anda supaya mereka menghargai anda juga dan boleh juga berdikari sendiri.Kalau anda tak berapa cukup modal,boleh pinjamkan mereka barang seminggu buku itu dan boleh ambil semula nanti.Tak perlu anda menyusahkan diri anda dengan janji setia untuk memberi ‘support’ premium 100% 24 jam 1 hari seminggu kepada downline anda.Janga cuba jadi penerang kepada bakal prospek downline anda.Kalau anda buat juga,anda akan mengeluarkan perbelanjaan lain lagi seperti belanja mereka makan semasa sesi table talk dsb (Kalau downline level 1 anda sendiri tak apa).Sampai bila?Kalau ‘guarentee’ 100% dari mereka sertai boleh saja.Kelak anda akan tertekan,hidup seharian tak tenang,bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel dah jadi bebanan pula.Anda pasti marah dan takut kelak terus berhenti dari meneruskan bisnes ini dek kerana janji yang tak ada orang buat itu.Bukan nak kata sombong atau tidak tapi ini adalah pengalaman beharga sifu Mazelan Abas.Saranan yang sifu Mazelan beri ini ibarat kita berikan downline kita itu pancing bukan beri ikan.Kalau degil juga buat sebaliknya,apa yang kita boleh makan.Biar mereka pancing sendiri nak banyak mana sekalipun.Kalau nak bersedekah,banyak tempat yang betul boleh memberikan kita banyak pahala dengan niat yang betul-betul ikhlas.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Topup Sim Kad Tune Talk Tone Excel Anda Seperti Dulu : Dulu anda pakai banyak prepaid dari pelbagai telco.Topup dibahagikan sikit ke telco itu dan sikit ke telco ini.Dengan saranan supaya pakai saja simkad Tune Talk Tone Excel,anda topuplah ia dengan puas hati sepertimana anda topup prepaid kesayangan anda dulu.Anda tak rugi malah lebih berkelebihan berbading dari sejarah untuk usaha sia-sia topup bagi telco lain kepunyaan sendiri dulu.Banyak kelebihan simkad Tone Excel seperti telah di ‘post’ kan di pelbagai blog berkaitan Tune Talk Tone Excel.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Tulis Dengan Marker Pen Atas Kertas A4 Ayat Ini Dan Baca Seberapa Kerap :
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Untuk nasihat sifu Mazelan Abas seterusnya,dalam rutin harian anda tak kira sebelum makan,selepas sembahyang atau sebelum ke tempat kerja,pastikan anda baca tulisan tersebut supaya akan timbul perasaan hairan dan bangga yang anda boleh buat tugas itu.Semoga pada masa lepasnya,sifat rajin akan terus berkekalan seterusnya anda jadi orang yang paling berjaya.Dengan ini anda akan buangkan sikap hangat-hangat tahi ayam yang tidak berfaedah dari diri anda.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Tulis Dengan Marker Pen 3 Sebab Mengapa Anda Wajib Capai Pendapatan RM30,000 Tiap-Tiap Bulan : Senaraikan 3 sebab di kertas menggunakan marker pen kenapa anda wajib memiliki pendapatan RM30,000 sebulan.Lepas siap kepilkannya di bawah tulisan pada nombor 4 tadi.Cara ini boleh menimbulkan rasa hairan kenapa anda begitu positif tidak seperti sebelumnya.Lepas baca saja ia lepas itu,sematkan dalam dada anda untuk terus mengorak langkah memajukan diri anda dengan bisnes sim kad Tone Excel.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Sikap Harus Dijaga Untuk Jalankan Bisnes Ini : Sifu Mazelan menekankan,attitude buruk yang mesti dihindarkan semasa menjalankan bisnes ini adalah jangan suka menipu dan pentingkan diri sendiri.Hukum karma telah menetapkan,dalam apa jua bisnes termasuk bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini,2 sikap ini adalah faktor utama yang bakal menggagalkan anda untuk meneruskan perjuangan.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelContoh 1:Seorang upline Tone Excel yang sangat aktif menaja pada bulan pertama hinggakan pendaftaran pada bulan itu cecah 40 orang.Pada bulan berikut dan seterusnya,sikap menipu telah muncul dalam dirinya.Simkad yang dipesan dari prospek tidak beliau kirimkan hingga sampai berminggu-minggu.Prospek-prospek geram dan buru dia di samping untuk minta duit semula.Mulai dari saat jadi buruan itu,dia tidak senang/tenteram lagi untuk teruskan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini.Bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel dia telah terbantut di tengah jalan padahal kalau dia buat dengan betul sudah tentu sudah banyak sudah komisennya dan dah kaya. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelContoh 2:Ada upline yang bilamana ada bakal ahli pesan simkad melalui dia,secara curi-curi tanpa persetujuan dia daftarkan prospek tersebut di bawah idp diri sendiri padahal prospek tersebut niat berdaftar di bawah upline lain.Banyak terjadi kepada prospek lain dan mereka buat report ke HQ.Upline tersebut lepas itu di’ban’ dan tidak dapat lagi sertai bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelContoh 3:Ada ahli yang pentingkan diri sendiri.Selalu suka marah-marah pada HQ bila rasakan ada kesilapan.Bila diperiksa,diri dia sendiri yang punya salah.Disebabkan malu melampau,dia tidak senang lagi untuk berurusan dengan pihak Tone Excel dan terpaksa lupakan bisnes ini. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelContoh 4:Ada ahli baru yang banyak pengalaman dalam bisnes ala MLM ini rasakan diri dia hebat berdasarkan prestasi bisnes terdahulu.Dengan ego dia sentiasa komplain & minta itu ini dsb.Disebabkan rasa diri terhebat,akhir sekali cara yang dia bangga-banggakan itu hanya menghasilkan komisen tak sampai pun RM200 sebulan yang pada hakikatnya ia boleh capai RM40-RM50 ribu.Jadi,rumusannya selalulah sensitif berkaitan akhlak anda.Selalulah teliti terhadap apa jua yang bakal dibuat.Orang yang baik attitudenya adalah dia akan majukan secara senyap-senyap cara yang dia pakar dan bila dah berjaya dia akan berbudi dengan cara dedahkan kepada orang lain pula cara berkesan tersebut.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Perlu Ada Target Seramai Mana Perlu Dapatkan Downline Level 1 Dalam Satu-Satu Tempoh : Jangan gerakkan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini dengan semangat dan harapan sahaja.Mesti ada target dan berusaha capai target itu agar kita selalu tetap bersemangat/dalam perancangan/kaki ringan & tidak selalu tersasar ke arah jelmakan impian kepada realiti.Contoh target: Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelMahukan pendaftaran level 1 capai 400 orang dalam setahun. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSetiap minggu mesti taja 3 orang dsb. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelDalam tempoh setahun,aku mesti dapat pendapatan RM5,000 sebulan.Anda harus letakkan target yang besar supaya usaha terus dikerah dan seterusnya tanpa sedar pada noktahnya dapat hasil yang juga besar.Jangan meletakkan target yang kecil kerana selepas capai target itu kita tiada arah lg nak tuju sekaligus mengsia-siakan masa & peluang yang boleh lagi diguna & dicapai ibarat kata pepatah,
Kalau kita nak berjaya mendarat di mana-mana planet di angkasa,kita mesti target untuk mendarat di bintang terlebih dahulu.Kalau tidak berjaya paling kurang kita akan hanya dapat mendarat di bulan sahaja“.

Semangat usahakan bisnes simkad Tune Talk Tone Excel berdasarkan cerita-cerita mereka yang telah berjaya tidak akan ke mana tanpa target.Kalau,downline,ia diibarat buah yg segar di luar & ada ulat di dalam sahaja.Kita tidak ada arah tujuan dan jalankannya secara membuta tuli.Akibatnya,komisen yang diperolehi tidak sepadan dengan kos yang telah dibelanjakan.Lepas itu timbullah alasan untuk berhenti sahaja dari meneruskannya.Telah terbukti contohnya dalam pelajaran dsb,impian,perancangan/target memberi jasa yang amat besar kepada kejayaan yang diimpikan.Target yang ada bila-bila masa sahaja akan memberikan anda satu perubahan kepada kejayaan sebab ia mampu dibuat oleh anda sebenarnya.Contohnya,tugasan yang diberikan majikan selalunya sampai target dan siap seperti yang dirancang walau ianya membebankan kita.Kenapa?.Kerana anda akan usaha juga walau dalam situasi mana sekalipun untuk menghasilkan benda yang siap.Yang membezakan adalah dalam bisnes sim kad Tone Excel,kita majikan,kita juga pekerja dan segala kerja yang siap tersebut semuanya masuk dalam poket kita.Kita untung 100%.Yang mengembirakan lagi adalah hasilnya tak pernah kita jangkakan bila masa komisennya telah capai RM10,000-RM15,000,kita sudah mampu tersenyum setiap saat.Pada masa itulah kita membenarkan nasihat dari sifu Mazelan yang dianggap gila pada awalnya.Rumusan dari keterangan ini adalah sentiasalah cari & tambah seberapa banyak downline berdaftar di level 1 tanpa fikir apa jua alasan yg lain sehinggalah anda sudah puas hati dgn komisen bulanan.Pada saat itu,anda berhentilah dari melakukan promosi dan goyanglah kaki sepuas-puasnya sampai akhir hayat.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Berdikari Buat Kerja Sendiri Dengan Bersungguh-Sungguh Tak Perlu Salahkan Orang Lain : Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKerja 1>Dalami Ilmu Tone Excel: Cuba untuk majukan diri dengan hati yang ikhlas.Untuk diri sendiri juga.Boleh bertanya upline & HQ.Kalau tak dapat teruskan usaha cari alternatif lain dengan membaca dn teliti Buku Panduan Mazelan Abas.Kalau masih tak dapat tambahkan lagi dengan pencarian di Google/Youtube/Seluruh internet sebab di situ,ia setia menjawab apa jua permasalahan hingga selesai & anda berpuas hati. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKerja 2>Promosi & Promosi: Berterusan ‘promote’ tambahkan seberapa ramai downline di level pertama.Cerita dan terangkan serba sedikit.Nak join @ tidak itu faktor kedua.Hadiahkan mereka Buku Panduan Mazelan Abas yang tercatat nama dan nombor handpone anda.Boleh bagi pinjam sahaja utk tempoh 1 minggu++ kalau anda rasa sesuai dengan cara itu. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelKerja 3>Telefon Mesti Diangkat Bila Prospek ‘Call’: Jangan tak jawab pula ‘call’ bila prospek panggil.Hanya untuk sekali sahaja.Mereka baru saja baca Buku Panduan Mazelan Abas yang anda beri.Mereka dalam situasi minat.’Grab’ secepat mungkin.Jangan sampai dia call upline lain pula.Anda yang akan rugi seruginya.

Kata sifu,pengalaman dulu,ramai ahli menyalahkan upline dan HQ.Kalau betul,kita tak dapat apa-apa.Kalau salahpun kita tak dapat apa-apa juga.Usah hiraukan mereka.Ada adalah.Kalau tak ada,usah kisah.Teruskanlah berjalan sebab kita yang akan menuju ke destinasi.Yang mahu berjaya adalah diri kita sendiri.Sifu Mazelan pun tak ada upline dulu tapi boleh berusaha.Jadi berusahalah bersungguh-sungguh dengan kaki sendiri kerana kita yang akan tentukan nasib kita samada gagal atau berjaya.Yang pastinya jangan hiraukan benda itu semua.Pendapat saya pun sama.Kalau anda masih lagi rasa tersekat,bolehlah baca dahulu artikel panduan pilih upline terbaik di sini.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Pandangan Sifu Mazelan Abas Tentang Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelPrepaid Tune Talk tergolong dalam kategori produk perlu @ wajib dalam dunia kehidupan sekarang.Kita menaja @ tidak ia 0% jadi beban.Kita biasa topup & guna seperti biasa sama prepaid seperti dari telco lain kita gunakan sebelum ini & yang paling bagus,kita boleh mulakan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel bila-bila masa dengan melalui produk Tone Excel ini.Boleh dikatakan produk Tone Excel adalah produk 2 dalam 1.Kalau produk lain,tanggungjawab membeli dan menyimpan stok dah jadi bebanan kedua dahlah tanggungjawab pertama handpone mesti ditanggung juga. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelBisnes berjalan tanpa perlu kepada aktiviti pemantauan kepada downline-downline.Tugas kita sekali sahaja dan selepas downline berdaftar,mereka topup,kita tak perlu ajar mereka bahkan budak kecik pun tahu buat.Walau nampak ‘simple’ tak ada apa-apa,kita tetap dapat komisen dari aktiviti topup mereka sepertimana sistem bisnes biasa juga. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelPasaran yang luas terbuka kepada semua rakyat Malaysia dan warga asing.Setiap orang dari mereka berumur 12-65 tahun tidak terkecuali pun sorang adalah prospek terbuka untuk gunakan handphone & prepaid di zaman ini. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelWalau anda tidak mahu menjalankan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel,anda boleh jadi pengguna sahaja kepada prepaid Tune Talk Tone Excel sahaja yang jauh lebih baik dari prepaid lain dari segi kualiti line dan ganjaran-ganjaran.Ganjaran yang diberikan antaranya caj ‘call’ percuma pd hari tertentu,Tune Talk points,tiket penerbangan percuma Air Asia & Insurans kemalangan percuma RM100,000 menyebabkan anda tak rugi apa-apa malah lebih untung juga lagi. Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelBisnes sim kad Tune Talk Tone Excel bukan bisnes biasa-biasa.Bisnes ini adalah projek usaha sama gergasi antara Tone Group dengan syarikat Tune Talk & Celcom untuk melengkapkan syarikat dengan semua jenis bisnes.Pasti ketiga-tiga syarikat ini akan membangun dan menjaga bisnes ini sebaik mungkin yang mana kata sifu Mazelan ia akan menjadi henomena bila sampai tahap matang menjelang tahun 2020.Dengan usia 3 tahun 4 bulan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel pada 9.3.2014,seramai 310,000 orang telah menjadi ahli jelas menunjukkan bisnes ini telah menarik minat rakyat Malaysia.Dalam tempoh mulanya jadi ahli sampai sekarang,pembayaran komisen oleh pihak Tone Excel kepada beliau tidak ada masalah langsung.Kata sifu,dia tabik spring dan beri 6 bintang kepada syarikat Tone Excel.

Senarai pandangan sifu Mazelan di atas adalah ciri utama untuk kita dapat agak yang Prepaid Tune Talk Tone Excel bakal jadi kuasa baru industri komunikasi negara sepertimana Tone Group telah buktikan dengan syarikat terulung mereka,Air Asia.

Soalan Sifu Mazelan Abas Untuk Kita Fikir Sejenak Kenapa Perlu Anda Usahakan Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Ini Dengan Serius.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSoalan 1: Berapa lama sudah suami/isteri/anak pakai handphone?Bila mereka topup anda dapat apa-apa?Kosong?Kalau kosong fikir fikirkanlah ini yakni andainya mereka guna sim kad Tune Talk Tone Excel dengan berdaftar di bawah anda,anda akan perolehi komisen dari topup mereka!!
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSoalan 2: Berapa lama sudah anda guna handphone dan line dari telco mana?Senaraikan apa yang anda perolehi dengan menjadi pengguna setia line telco tersebut.Kosong?.Kalau kosong fikir-fikirkanlah ini yakni dengan jadi pengguna Tune Talk Tone Excel,anda akan jauh meninggalkan mereka jika periksa kelebihan Tune Talk Tone Excel di sini.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSoalan 3: Berapa lama sudah anda guna handphone dan kira sendiri berapa agaknya jumlah topup atau bil yang telah anda belanjakan?
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSoalan 4: Bekalan apa yang anda hendak tinggalkan kepada anak isteri anda?Anda yakin dengan ilmu cukup untuk mereka?Anda yakin KWSP anda yang banyak itu cukup untuk mereka selamanya?Anda kata ‘yes’.Berapa lama KWSP ru boleh tahan.Adakah jumlahnya sama saja jika dikeluarkan dan dikeluarkan?Dengan bisnes sim kad Tone Excel,anda akan tinggalkan satu pendapatan yang boleh diturunkan kepada mereka sebagai bekalan bila anda dah tiada.Anda tidak perlu risau walau mereka keluarkan selalu sebab bulan demi bulan duit baru ia akan setia berada dalam akaun anda yang berpotensi dengan jumlah yang jauh lebih banyak.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSoalan 5: Berapa lama sudah kita bekerja?Adakah dapat gaji jika kita tak lagi bekerja?Anda bekerja untuk orang.Dengan hisnes simkad Tune Talk Tone Excel,anda bekerja untuk diri anda selama 1 tahun sahaja kembangkan rangkaian.Anda sedang bekerja anda dapat pendapatan.Bila anda berhenti bekerja,anda akan masih perolehi pendapatan dari komisen downline rangkaian anda.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel

Ringkasan Email Nukilan Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel Sifu Mazelan Abas Terdahulu Kepada Ahli-Ahli.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSifu Mazelan Abas ada menghantar email berkaitan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel kepada semua ahli yang subscribe borang opt-in dalam laman web Toneexcel.biz beliau.Banyak pengalaman yang sifu Mazelan Abas miliki tapi saya akan ringkaskan nukilan email Mazelan Abas yang paling terkesan untuk anda baca dan tahu agar ianya jadi panduan dan ikutan.

Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelRingkasan Dari Email Pertama: Sifu kata,ada sorang ahli bisnes Tone Excel yang sudah jalankan bisnes ini 3 tahun++.Dalam waktu itu,dia seorang yang sangat aktif mengembangkan rangkaiannya melalui table talk serta ceramah kecil-kecilan di kawasan Perak.Kebolehannya berkata-kata dan berucap memang tidak boleh dinafikan hebat.Bak kata dengan kerajinan dan kebolehan beliau itu,kita boleh jangkakan perolehan komisen Tone Excel beliau sudahpun cecah berpuluh-puluh ribu ringgit sebulan.Oleh kerana kehebatan ahli yang sampai ke pengetahuan sifu Mazelan Abas,biasalah sambil jalan-jalan beliau pun luangkan masa untuk pergi ke tempat ceramah ahli tersebut bertempat di Gopeng.Selesai sahaja ceramah tersebut,ahli tersebut berjumpa sifu Mazelan dan dia pun ajaklah sifu minum-minum di Lumut berhampiran dengan Teluk Batik.Mereka borak-borak bertukar-tukar fikiran dan pandangan.Sampai satu topik,sifu Mazelan tanya ahli tersebut berapa jumlah komisen selama 3 tahun dia jalankan bisnes ini serta berapa ramaikah ahli di level 1 yang beliau berjaya sponsor bulan yang sebelum.Ahli tersebut kata komisen bulanannya tak sampai pun seribu bulan sebelumnya beliau tidak ada 1 pun downline baru di level 1.Katanya dia tak sempat letakkan downline-downline tersebut di level 1 nya sendiri sebab sibuk untuk bantu letakkan downline tersebut di level 1 ahli bawahannya.Sifu terkejut beruk dan soal semula ahli itu tentang saranan dalam ceramahnya untuk banyakkan downline di level 1.Ahli tersebut tak berkata apa-apa hanya terkerbil-kebil sahaja.Sifu tanya adakah dia berpuas hati dengan komisen sebanyak itu.Jawabnya amat tidak berpuas hati jika dibandingkan dengan usaha yang bernilai puluh-puluh ribu itu.Dia tanya Sifu adakah salah apa yang dia buat itu.Sifu jawab ‘tidak salah’ tapi cara tersebut adalah tidak betul kerana tak buat kerja untuk diri sendiri iaitu menggadaikan masa depan sendiri untuk memberi ruang terbaik kepada masa depan orang lain.Sifu Mazelan amat kasihan nasib ahli tersebut.Hati memang mulia tapi salah gunakan kebolehan yang ada kepada cara yang salah.Untuk merubah komisen yang sedia ada,Sifu Mazelan Abas sarankan supaya ahli tersebut tak usah buat lagi ceramah dan hentikan bantu downline dgn cara yang telah dibuat.Sifu beri cadangan kepada ahli tersebut supaya guna segala kemahiran dan apa yang ada untuk cari 14 org downline setiap bulan selama 2 tahun.Lepas itu boleh berhenti dari sebarang aktiviti menaja yang anggaran komisen bulanan pada waktu itu dalam lingkungan RM5,000.Beliau sarankan ahli tu supaya kekalkan sikap bantu downline tetapi dengan cara yang sepatutnya.Cara tersebut adalah,lepas shj seseorang itu daftar simkad di bawah rangkaian anda,berikan setiap downline secara percuma sebiji seorang Buku Panduan Mazelan Abas supaya mereka boleh mengorak langkah dengan panduan lengkap yang ada di dalamnya.Dikatakan begini adalah untuk mengelak anda daripada menerima bebanan dari downline yang bertambah ramai seterusnya menjadikan anda tidak tertekan & boleh meneruskan bisnes ini dengan tenang serta berjaya.Cara lain lagi adalah sedaya upaya sila jawab semua ‘call’ yang mereka buat.Sifu Mazelan Abas kata yang kita tidak boleh lagi anggap 2 tahun usaha itu sebagai pasif income sebab dalam waktu tersebut,ahli masih lagi dikira bekerja untuk membina rangkaiannya.Lepas dia berhenti menaja itu barulah ‘income’ yang masuk ke katung dikategorikan ia sebagai 100% pasif.Apa yang nak dijelaskan di sini?Sifu Mazelan orang lama.Jadi ikutlah saranan beliau.Tak perlu kita cipta lagi cara sendiri kerana cara tersebut telahpun dicuba oleh sifu Mazelan Abas.Natijahnya,hanya membazirkan masa dan tenaga serta sekaligus terjerumus dalam keadaan yang belum pasti boleh di ‘cover’ semula atau tidak.Buatlah langkah terbaik andainya anda ingin pendapatan yang terbaik juga untuk bisnes ini.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelRingkasan Dari Email Kedua: Sifu Mazelan Abas sentiasa menerima pertanyaan dari downline dan orang ramai rahsia berkaitan cara yang beliau telah amalkan untuk perolehi downline mudah dan ramai.Jawapannya sudah banyak sifu beritahu di mana-mana sahaja cuma mungkin ianya belum mahu lekat lagi dalam minda kita untuk kita amalkan sama.Cara tersebut adalah perkenalkan serta terangkan serba ringkas bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini kepada yang anda ingin.Lepas itu tanya diaorang samada ingin serta @ tidak.Walau apapun,lepas saja penerangan itu,sila berikan Buku Panduan Mazelan Abas yang di muka surat pertamanya tertulis/tertera nama,nombor telefon/hp & juga nombor Idp anda.Bila mereka balik dan ada masa baca,mereka minat mereka akan sertai yg panduannya adalah sepertimana yang ditunjukkan dlm buku itu.Ada segelintir mereka yang tak berapa faham,akan ‘call’ @ sms anda.Silalah beri ‘support’ terbaik kerana ia adalah periuk nasi anda.Ada yang tak perlu ‘contact’ anda pun,mereka faham apa yg buku itu terangkan,mereka beli simkad dan terus daftar di bawah Idp anda.Sifu Mazelan pernah kata yg bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ni adalah program/bisnes terbaik di planet bumi dalam zaman moden ini setakat yang diketahui.Dikukuhkan lagi di mana rata-rata pengguna Facebook dan media sosial yg lain juga 100% membenarkan pendapat sifu Mazelan Abas ini.Kata sifu juga,rakyat Malaysia mesti bersyukur sebab bisnes sebegini tertubuh di negara tercinta & tempat tumpah darah kita dan perlu merebut peluang terbaik ini.Untuk menyedarkan anda berkenaan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini seterusnya jaga dari tidur malas 48 jam,diterangkan,di negara kita kata sifu Mazelan Abas,telah berlaku berapa ‘phenomenal wave’ @ gelombang besar kepada rakyatnya.Gelombang-gelombang itu adalah:
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelGelombang Facebook: Laman sosial Facebook dicipta oleh Mark Zuckerberg dan 4 orang rakannya di Harvard University iaitu Chris Hughes,Andrew McCollum,Dustin Moskovitz dan Equardo Saverin.Pada bulan dua 2004,Facebook dengan alamat webnya Facebook.com dilancarkan dan berada di internet.Awal ‘live’nya Facebook,ia diperkenalkan kepada rakan Mark Zuckerberg.Bukan semua antara mereka yang terima.Ada ramai yang tidak minat dan menolak.Begitu juga dengan pengguna internet yang lain.Mereka tidak gemar bersosial melalui Facebook dengan bermacam-macam sebab.Tapi dari hari kehari,bulan kebulan,tahun ketahun,orang ramai semakin sedar tentang kepentingan & kehebatan Facebook.Pengguna semakin bertambah hinggakan bulan-bulan terkemudian,barulah kita sedar yang benda berkualiti akan menjadi fenomena serta gelombang akhirnya.Rasminya untuk bulan May 2013,pengguna Facebook di seluruh planet telah mencecah 1.11 bilion!!!1/6 dari jumlah penduduk dunia & tak tahulah tahun-tahun selepas itu,berapakah pertambahan jumlahnya.Dari jumlah yang begitu ramai itu pada tahun tersebut,pengguna internet Malaysia adalah antara negara yang terhebat menerima teknologi laman sosial Facebook ini.Dari jumlah penduduk 29,179,952 orang,pengguna Facebook adalah sebanyak 13,589,520 dari keseluruhan pengguna internetnya iaitu 17,723,000.Lebih separuh dari jumlah rakyat dan hampir keseluruhan dengan pengguna internet!!!.Inilah yang dimaksudkan & dikatakan gelombang yang sebenar.Makan masa 9 tahun juga untuk ia sampai ke tahap matang dan seterusnya menjadi fenomena sampai bila-bila.Begitu juga dengan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel.Gelombangnya juga akan terjadi dalam masa 9 @ 10 tahun juga dari tarikh wujudnya ia.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelGelombang Handphone: Sejarah penggunaan handphone di negara Malaysia bermula pada tahun 1983 di mana Datel (Data Telecomunication System) diperkenalkan.Selepas itu pada tahun 1985,telefon ATUR melalui wireless telephone system pula muncul,satu produk usaha JTM (Jabatan Telekom M’sia).Tak ramai orang yang pakai handphone ini pada masa itu.Anggapan orang ramai mengenai ini adalah handphone adalah hanya boleh diguna oleh orang yang gaji besar sahaja dan status mereka dilihat amat tinggi dan hebat.Tapi dari tahun ke tahun,dunia menuju kearus kemodenan,sistem telekomunikasi semakin meningkat maju.Handphone pun sentiasa berubah bentuknya kepada yang lebih baik.Ada telco penyedia servis dan line baru muncul untuk memenuhi permintaan kepada pengguna handphone tersebut.2 yang terawal adalah Celcom(Shazzalli Ramly-1988) & Maxis(Ananda Krishnan-2002).Mereka mengambil kesempatan sebelum berlakunya tsunami telefon bimbit.Pemilik telco tersebut sudah beranggapan yang pada satu hari nanti,penggunaan handphone akan jadi satu keperluan bagi setiap orang sekaligus menjadikan mereka sebagai penyedia terawal kemudahan rangkaian mendapat impak yang teramat berbaloi bila tiba masanya nanti.Nah.Betul apa yang mereka ramalkan.Mereka telah memperolehi laba dari tindakan bijak mereka.Dalam masa dunia betul-betul berada di dunia moden pada tahun 2011,pengguna talian dan prepaid di Malaysia mengikut syarikat telco adalah 13.9 juta(Maxis),13.0 juta(Celcom),10.5 juta(DIGI),4.0 Juta(U-Mobile),50,000+++(Tune Talk Tone Excel) dan beberapa syarikat lain.Telco ‘top 4’ telah pun menikmati hasil dari gelombang handphone yang sedang melanda.Tunggu sajalah pula,telco Tune Talk Tone Excel yang akan menyusul ke dalam kelompok top 3 @ 4 atau akan jadi top 1 menjelang tahun 2019 @ 2020.
Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelGelombang Jana Pendapatan Dgn Handphone: Ramalan sifu Mazelan Abas mengenai gelombang besar buat duit melalui handphone semakin menghampiri kebenarannya.Mengimbau kembali sejarah penubuhan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini,ianya menjalankan konsep unik pertama seumpamanya di dunia dengan menyerah 100% tugas pemasaran kepada ahli.Terpulang kepada ahli untuk buat segala apa bentuk pun cara promosinya.Yang pasti ada orang berdaftar di bawah mereka dan ahli tersebut dapat keuntungan semestinya secara automatik syarikat Tone Excel pun dapat sama.Bisnes sim kad Tone Excel ini dilancarkan pada bulan 4 2010.Empat tahun selepas itu,jumlah ahli@pengguna hanyalah 167,000 tapi dalam jumlah tu dah ramai pun yang perolehi pendapatan ratusan,ribuan & puluhan ribuan.Mereka ini betul betul yakin dan menyambar awal peluang unik yang baru diketahui.Di antara mereka ada yang berhenti di tengah jalan dan bagi mereka yang keyakinan & berejati diri yang tinggi,teruslah mereka itu menyusur laju buat promosi dan promosi tanpa menoleh ke belakang lagi.Ramalan mereka adalah bisnes ini akan melahirkan satu fenomena bilamana pada masa terkehadapan,pendaftaran capai tahap paling maksima dan mereka antara orang bertuah menerima keuntungan dari gelombang yang pertama sekali terjadi untuk bisnes seumpama ini.Bagi orang yang lambat,mereka hanya mampu menahan lelehan air liur sahaja lihat ahli awal yang senang lenang di era negara maju 2020.Sebelum ianya benar-benar terjadi,perlulah contohi minda ahli yang terawal yang wajib kita contohi iaitu andai bisnes ini berkembang,mereka akan bahagia sampai selamanya & tapi kalau tidak jadi pun,mereka tak rugi sesen pun sebab prepaid & line mesti diguna pun bagi setiap orang.

Ramalan Sifu Mazelan Abas Tentang Masa Depan Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone Excel.

Potensi keuntungan dalam bisnes komunikasi berbanding bidang lain telahpun nyata dibuktikan oleh orang terkaya di dunia,Carlos Slim Helu.Jika dibandingkan dengan Bill Gates yang berada di ranking ke-2,bidang perniagaan komputer & software komputer yang pasarannya di seluruh dunia itu patut jauh meninggalkan Slim Helu tersebut yang hanya bermarketkan dalam negara Mexico sahaja.Betapa ringan dan mudahnya bidang komunikasi berkembang memberi laba beratus kali ganda keuntungannya berbanding produk fizikal.Sifu Mazelan Abas kata,dia tidak boleh membayangkan kengerian pendapatan dari komisennya sekiranya bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel telah capai gelombangnya pada tahun 2020.Tidak sanggup difikirkan lagi andai bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel dikembangkan operasinya ke seluruh dunia pula selepas itu.Lepas seorang seorang berhenti menaja sebab target downline level 1 telah berjaya mereka lengkapkan.Bisnes Sim Kad Tune Talk Tone ExcelSistem untuk melibatkan diri dalam bisnes komunikasi dengan menjadikan ia seperti kita punya telahpun tersedia.Tak perlu lagi kita menubuhkannya dengan bermodalkan berpuluh-puluh juta.Dengan modal RM90 sahaja,kita sudah ada syarikat sendiri untuk dimajukan.Tidak guna bercerita panjang berkenaan bisnes sim kad Tune Talk Tone Excel ini yang pastinya akan menjadi fenomena & gelombang kalau anda tidak mahu merebut peluang untuk jadi pengusaha terawal bisnes simkad Tone Excel dan dianggap juga bisnes sim kad Tune Talk.

Bisnes Sim Kad Tune Talk
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page