Promosi Tone Excel.

Promosi Tone Excel adalah sesuatu yang amat seriau untuk dibincangkan oleh kebanyakan ahli program Wow Tone Excel.Malah ada yang menjadikan hal itu sebagai alasan untuk tidak menyertai bisnes ini.Tak pandai cari orang katanya.Saya tak ada bakat dalam pemasaran dan sebagainya.Promosi Tone Excel Macam-macam alasan diberikan oleh orang yang tidak mahu yang boleh disimpulkan sebagai orang yang tidak suka untuk untuk menjadi senang,orang yang tidak memandang jauh ke hadapan,orang yang tidak proaktif,sangat slow dan seangkatannya yang lain.Mereka ini boleh dikategorikan tidak mahu berusaha,orang yang ingin kaya dengan sekelip mata dan sudah berpuas hati dengan apa yang ada sedangkan dia tidak sedar betapa penting kewangan yang kukuh untuk dijadikan bahan memperolehi kejayaan di akhirat samada dari segi masa yang banyak terluang bagi membuat ibadat,menunaikan tanggungjawab dan membuat amal kebajikan semaksima mungkin.Ah.Lantaklah.Susahlah.Aku tak reti cari orang.Aku tak reti ambil hati orang.Aku tak suka bercakap.Itulah yang dirumuskan bagi maksud frasa tak tahu bidang promosi Tone Excel ini.

Promosi Tone Excel Terbahagi Kepada 2.

Jenis promosi Tone Excel anda terbahagi kepada 2 medium iaitu melalui Alam Nyata (Offline) dan juga melalui Alam Maya (Online).

Promosi Tone ExcelPromosi Tone Excel Melalui Alam Nyata (Offline).

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelBerhadapan ‘Face To Face’ Dengan Prospek – Cara untuk promosi secara offline bisnes simkad Tone Excel boleh dikreratifkan dengan bermacam cara.Tapi cara ini adalah cara paling berkesan berdasarkan pengalaman yang telah dibuat oleh sifu Mazelan Abas.Beliau telah tapis,ambil yang terbaik seterusnya dipadatkan dan dihebahkan kepada ahli dan bakal ahli Tone Excel selepas beliau.Cara beliau ini telah memberi sifu kejayaan yang gemilang untuk bisnes Tone Excel ini.Ramai downlinenya telah mempraktikkan ‘guideline’ ini dan berjaya.Malah ada yang menjadi sifu baru pun.Untuk mencipta pengalaman sendiri,dikhuatiri akan memakan dan kalau tak jadi akan membazirkan masa anda.Anda jadi ‘fade up’ padahal panduan yang telah ada,kita hanya perlu ‘copy paste’ sahaja sebagai tindakan kita.Promosi Tone ExcelCaranya,senaraikan semua nama beserta nombor telefon orang yang anda kenal samada saudara,bukan saudara,dekat,jauh,lama dan baru.Tuliskan ia di dalam sebuah buku kecil.Kontek mereka.Beritahu yang anda ada satu peluang perniagaan yang amat istimewa/besar/hebat/menguntungkan untuk dikongsi dan ingin ajak mereka turut serta dalam bisnes ini sebagai rakan perniagaan.Aturkan ‘appointment’ kalau boleh secepat mungkin.Bila dah jumpa,duduk berdepan.Dengan sehelai kertas kosong beserta pen,terangkan kepada mereka benda yang berkait dengan Tone Excel ini sahaja.

Promosi Tone ExcelKaedah pendapatan besar Tone Excel dijana melalui komisen 6%,3% dan 11%.
Promosi Tone ExcelPromosi topup RM50-Dapat percuma RM10,50 minit panggilan tempatan dan 1.5GB data internet.
Promosi Tone ExcelPromosi topup RM30-Dapat percuma 1GB data internet.
Promosi Tone ExcelCaj perkhidmatan oleh Tone Excel-Call (28sen/1 min sama ke semua rangkaian tanpa kos tersembunyi),sms (10 sen/sms) dan harga data internet RM38 bagi 1GB.
Promosi Tone ExcelUntuk sertai bisnes ini,modalnya hanya sekeping simkad beharga RM95.40.Dalamnya ada percuma RM30 kredit dan diberi percuma 1GB data internet.
Promosi Tone ExcelTone Excel ini bisnes kerjasama Celcom,Tune Talk dan Air Asia di mana pencawang yang digunakan 100% milik Celcom.

Lepas itu tanya apa pandangan dia tentang bisnes ni.Kalau dia macam-macam nampak bisnes ni,galakkan dia untuk bermula iaitu melalui 2 keping simkad terlebih dahulu.1 untuk dia aktifkan keahlian di samping belajar bagi diri sendiri.1 lagi untuk bagi penerangan/tunjuk arah kepada prospek.Beritahu dia yang tugas kita hanya memberitahu prospek tentang peluang besar bisnes ni bukannya pemaksa.Sila tunjuk ajar dia cara daftar/aktif simkad.Jangan sekali-kali daftarkan untuknya.Dikhuatiri dia tidak dapat melalui pengalaman & tidak dapat berdikari/berkembang.Biar dia buat sendiri.Nanti dia kan jadi seperti anda,naik setingkat ke setingkat.Kejayaan dalam mendapatkan ahli baru melalui bersemuka ini sesungguhnya bergantung kepada ‘presentation’ anda yang meyakinkan/bersemangat (tidak lembik) dan sejauh mana cepatnya anda menyambar prospek yang terhidang di depan mata dalam senarai anda itu.Patah semangat akibat gagal menarik pendaftaran prospek pada permulaan ini haruslah dielakkan.Kebanyakan urusan,kalau masih baru,pasti akan mengalami situasi ini.Sudah lumrah.Yang pasti,anda teruskan lagi selepas itu dengan tugas memberitahu kepada sesiapa sahaja bisnes ini dengat niat utama berkongsi maklumat.Perkara yang mesti diikuti lagi adalah anda tak perlu berpura-pura pandai di depan prospek jika soalan diajukan anda sememangnya juga tidak tahu.Beritahu terus terang ‘tidak tahu’.Kalau anda berpura-pura sempurna,prospek pun beranggapan susah nak bawa bisnes ni sebab dia pun harus sempurna juga untuk berhadapan prospek sendiri nanti.Dalam usia pendaftaran Tone Excel anda mungkin yang masih baru,jawapan yang mesti diberikan terhadap soalan seterusnya prospek iaitu “apa yang tuan tahu?’.Anda jawab “Saya tahu untuk buat dengan bisnes Tone Excel sahaja”.Sesudah ‘presentation’ anda selesai,tinggalkan prospek itu kertas yang anda tulis/lakarkan tadi beserta buku panduan lengkap Tone Excel ‘Panduan Buat Duit Dengan HP Anda‘ untuk mereka balik telaah.Anda boleh bagi pinjam sahaja,kemudian seminggu ambil semula atau bagi terus.Boleh bagi buku yang betul atau download & photostat sahaja di sini.Itulah dia proses penerangan bagi 1 penerangan table talk.Sila buat benda yang sama kepada table talk kedua bagi senarai list anda itu.Berjanjilah yang anda tida akan sia-siakan bisnes Tone Excel terbaik di dunia yang terletak di antara negara teraman di dunia ini.Jadikan Tone Excel sebagai topik perbualan utama setiap masa.Bercerita tentangnya kepada sesiapa jua.Dengan perbuatan ini,anda telahpun menjalankan kerja part time.Jangan sekali memaksa mereka turut serta kecuali mereka sendiri menawarkan diri.Sebenarnya,cara promosi ini tidak terhad dibuat di kedai-kedai kopi sahaja.Anda boleh ke rumah mereka setelah temujanji dibuat.Kaedah rajin ini juga merupakan teknik terbaik.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelEdar Fliers – Fliers yang diperolehi (mesti bewarna) mestilah ditulis dengan maklumat kita sebelum diedar.Mengikut pengalaman,cara edar fliers ToneExcel yang paling berkesan adalah dengan menyampaikan direct ke tangan orang ramai yang boleh dibuat di masjid selepas solat jumaat,di tapak karnival/pasar tani/pasar malam,luar pusat membeli belah yang ramai pengunjung.Berikan tanda hormat serta salam,sepatah dua kata ayat pujangga yang baik,pandang ke anak mata mereka,perkenalkan diri anda & beri penerangan ‘on the spot’ kepada yang berminat waktu itu.Jika tidak berminat,berikan sahaja fliers.Nuetralkan diri sekiranya reaksi mereka tidak berapa bagus sebab itu sudah adat.Ambil semula fliers yang dibuang.Kalau anda semangat kuat,boleh juga diedarkan kepada pelanggan di meja-meja kedai makan janji setiap meja tidak melebihi 4 orang.Boleh edar di kedai berlainan kemudian putar semula di kedai yang sama.Ada yang melakukan idea lebih kreatif iaitu mengepilkan bersama fliers dan bisnes kad kemudian helaian yang banyak itu diperuntukkan letak di mesin ATM sehari sebelum gaji diterima.Idea yang baik lagi anda boleh juga upah mamak pengedar akhbar untuk selitkan fliers+bisnes kad itu di akhbar-akhbar tempatan dengan upah lingkungan puluhan ringgit sahaja.Cara edar fliers yang tidak berkesan mengikut pengalaman adalah edar secara senyap-senyap rawak tanpa bersemuka secara langsung dengan sipenerima seperti selit di raga motor dan wiper kereta,masukkan dalam peti surat ataupun di lain-lain tempat.Perlu diingat,ianya akan menjadi sedikit berkesan sekiranya kita menghormati fliers & penerima sendiri andai kita masukkan fliers di dalam sampul surat putih kosong kemudian diedar ke dalam peti-peti surat.Perlu diingat,buat iklan di ruangan iklan di akhbar tempatan khabarnya juga tidak berapa menjadi.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelEdar Bisnes Kad – Edar bisnes kad dan fliers biasanya seiring/sekali.Anda boleh edar bisnes kad sahaja dengan hanya perlu hulurkan tangan dan dengan mudahnya tanpa berdialog  berinya kepada kenalan @ sesiapa saja yang anda ingini atau bisnes kad yang  di’staple’ pada fliers bagi tujuan ikut cara edaran fliers. Walau kecil,padanya telah terpapar jelas ringkasan semua maklumat yang senang untuk mereka simpan di dalam wallet dan boleh keluarkan pada bila-bila masa sekiranya terlintas di kepala tentang pendapatan pasif.Ia sesungguhnya menggambarkan bisnes Tone Excel yang berada dalam kelas tinggi dan maju seterusnya akan dapat menarik minat mereka untuk tidak ketinggalan menyertai sama bisnes yang menjadi kegilaan orang ini.Cara kita akan membuatkan mereka ingin turut tiru sama khusus bagi yang berkeyakinan 100% dengan Tone Excel.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelBuka Booth & Pasang Banner – Apa itu booth?Anda boleh melihatnya di sini.Dengan membuka booth disertakan dengan paparan banner di sisinya di tempat berpotensi,orang lalu lalang dan berpengunjung ramai seperti di festival dll mahupun dengan dengan tapak percuma @ berbayar,ia adalah satu usaha santai yang terbaik & menyeluruh jika anda memiliki masa terluang yang banyak.Anda yang bersemangat jitu dan kuat semangat membuat sesuatu yang jarang dilakukan orang,pasti memperolehi sesuatu yang berbeza juga.Orang yang telah mengetahui tapi belum sertai mungkin akan singgah.Begitu juga bagi yang belum mengetahui,mereka mungkin akan singgah untuk tahu.Prospek yang cepat untuk sertai bila penerangan dibuat ‘face to face’ ditambah dengan penerangan dan interaksi meyakinkan serta memukau,pasti akan membuahkan hasil.Simkad di tangan boleh dirasmikan pada bila-bila masa sahaja kepada pendaftaran baru,tidak perlu menunggu 3,4 hari.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone Excel Melalui Alam Maya (Online).

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelFacebook – Tidak dapat dinafikan,promosi Tone Excel melalui Facebook adalah langkah yang mesti dibuat oleh setiap ahli ToneExcel.Berusaha untuk melengkapkan senjata medium ini dengan memiliki 1 Promosi Tone ExcelAkaun Facebook.Lepas itu tanpa melengahkan masa,buatkan 1 Promosi Tone ExcelFanpage melalui akaun itu.Tujuan fanpage diwujudkan adalah untuk mendapatkan trafik yang banyak ke ‘content’ bisnes ToneExcel anda dalam fanpage tersebut melalui like-like yang dibuat oleh pengunjung yang telah ‘visit’.Like yang banyak seterusnya akan menjadikan ia viral bagai virus tanpa perlu berusaha untuk mempromosinya lagi.Pemilikan fanpage yang mempunyai cover fanpage,profile picture yang menarik beserta maklumat peribadi yang betul dan juga cover timeline ‘post’ yang ditulis menarik/kemas/mudah difahami akan membolehkan prospek mengenali/meyakini,menaikkan kredibiliti anda & produk dan menambahkan minat pelawat berkunjung.Memiliki fanpage akan membolehkan anda berinteraksi dengan mereka,post yang dibuat melaluinya yang memperolehi like tinggi disukai google seterusnya visitor pun bertambah,kita boleh link kan website yang ada di fanpage itu.Melalui Facebook juga,anda cuba buat 1 group khas yang dipanggil Promosi Tone ExcelFacebook Group.Berikan nama yang sesuai kepadanya tepat dengan tujuan kita iaitu untuk memberi penerangan khusus berkenaan Toneexcel.Dah siap,anda kena promosi ia.Kalau tidak orang tak tahu.Promosi ia di Facebook Fanpage & wall Facebook anda,Youtube,blog,group iklan dsb.Tujuan promosi adalah untuk menarik orang join secara sukarela bukan paksa.Untuk menjadikan berkesan,sila tanya mereka yang join samada dah jadi ahli Tone Excel @ tidak.Jika dah,sila keluarkan dia dari senarai.Sentiasakan kemaskini wall Facebook Group tersebut dengan informasi terkini & berguna khusus untuk tatapan ahli Facebook Group anda minimum 5,6 kali dalam sehari.Jika terlalu kerap,bimbang akan membosankan mereka.Setiapkali anda update,ruangan newsfeed ahli akan memaparkan perkara itu.Andai mereka subsribe notification,status update akan dikirimkan juga ke email mereka.Dengan cara ini,anda terlibat dalam promosi Tone Excel berkualiti dan kemungkinan untuk mendapat downline,ada.Promosi Tone ExcelFBAds juga salah satu cara promosi yang boleh kita gunakan melalui medium Facebook.FBAds beriklan dengan Facebook adalah cara yang sangat terkenal kerana kosnya yang murah dan berkesan.Perubahan masa telah menentukan harga untuk setiap klik FBAds ini dan kita boleh jenguk kemudahan yang ada pada laman sosial terbesar dunia ini.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelBlogging – Melalui teknik ini,kita buat blog ToneExcel dengan isi yang ‘fresh’ melalui kata kunci yang diingini.Google suka ‘content’ yang fresh.Ianya secara automatik,sedikit demi sedikit artikel kita akan mendaki page teratas Google.Pelawat yang masuk ke blog kita mestilah telah taip kata kunci berkaitan yang kita telah target tadi.Visitor ini dinamakan visitor percuma hasil usaha kita sendiri berpenat lelah mengarang artikel berkualiti.Jenis visitor yang menjengah blog kita ini dikategorikan pelawat berkualiti terjadi dari ‘organic search’.Enjin google sentiasa patuh dalam sistem SEO mereka.Melalui blog/website ini,kita boleh mengambil kesempatan dari ‘traffic’ tak putus-putus itu untuk memasang sistem autoresponder yang juga dinamakan teknik ’email marketing’.Sistem autoresponder melalui borang opt-in akan diletakkan di blog bagi membolehkan pelawat secara ikhlas memasuk/memberi nama dan alamat email utama mereka untuk mendapatkan tawaran yang kita berikan adalah asas untuk teknik ’email marketing’ ini.Untuk subscribe yang maksima,anda boleh tawarkan hadiah download ebook percuma dll sebagai ganjaran memberi maklumat mereka itu.Selepas itu tugas kita untuk mem’freshkan’ ‘subscriber’ yang telah masuk dalam sistem kita untuk menyertai group Tone Excel sendiri melalui email-email follow-up automatik yang telah kita setting.Dengan ini kemungkinan prospek terlepas ke upline lain akan dapat dikurangkan.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelBerforum – Adakah teknik buka tread forum dan berforum pada masa sekarang ini sesuai dilakukan untuk mempromosikan bisnes Tone Excel anda?Bagi pendapat saya jawapannya adalah “Ya.Masih sesuai”.Walaupun tenggelam dengan kehebatan medium Facebook dan media sosial yang lain,aktiviti berforum tidak boleh ditinggalkan.Di sana kita boleh tinggalkan paling kurang satu tulisan promosi untuk promosi Tone Excel kita dan biarkan ia di sana sampai bila-bila.Paling tidaknya kredibiliti kita ada dan mesti ada orang yang melihat iklan promosi tersebut sekaligus kita tidak mensia-siakan trafik yang banyak ke laman-laman forum tersebut.Banyak laman forum mengikut kategori masing-masing seperti Majalah.com,Mesra.net,Forum.lowyat.net,Carigold.com,Mforum.cari.com.my dan banyak lagi forum lain samada yang lama dan yang baru.Anda boleh periksa di Google semua laman forum yang berpotensi untuk buat promosi Tone Excel anda.

Promosi Tone Excel Promosi Tone ExcelYoutube – Laman Youtube juga merupakan medium promosi yang kita tidak boleh abaikan.Youtube merupakan antara 3 laman web yang menjana trafik tertinggi di seluruh internet.Anda boleh upload video ke dalamnya.Lagi banyak lagi baik.Di video tersebut,anda boleh letakkan link url di video Youtube dan di bahagian ‘description’ di bawah video tersebut.Anda boleh ‘setting’ bagus-bagus iaitu meletakkan keywords dengan sempurna.Dah ok,anda boleh menerima trafik percuma melaluinya.Anda boleh juga cuba untuk promosi Tone Excel anda melalui teknik ‘video marketing yang lain’.Semakin banyak dan berselerak link anda,lagi bagus untuk perkembangan bisnes Tone Excel anda.

Promosi Tone ExcelPromosi Tone ExcelGoogle Adwords – Adakah pengiklanan di Google ok?Anda boleh periksa testimoni di Google serta buat kesimpulan tentang situasi semasa dan pengalaman samada mahu guna iklan Google ini.Harga setiap klik di Google setahu saya sedikit mahal jika berbanding di pengiklanan di Facebook.Tapi pengiklanan di Google tetap terkenal dan menjadi pilihan untuk bisnes masing-masing.

 

 

Promosi Tone Excel Berterusan Untuk Mengelak Ia Kaku.

Langkah promosi Tone Excel anda adalah keutamaannya di tempat pertama kerana promosilah yang membuatkan orang tahu produk kita.Tanpa promosi duk diam dan perap saja,manakan orang tahu bisnes ini.Ibaratkan kita.Jika orang tak perkenal produk mereka,adakah kita tahu dengan sendiri?Diandaikan juga pada mula-mula keluarnya bisnes ini pada tahun 2010,tapi tak ada seorang pun yang jadi ahli atau ada yang jadi ahli tapi tak buat langsung promosi,natijahnya tidak seorang pun tahu bisnes ini padahal beratus-ratus ribu berminat yang bakal menjadi ahli jika sampai ke pengetahuan mereka.Promosi Tone ExcelJadi,kepada kitalah sebagai ahli satu-satunya harapan oleh syarikat untuk memperkenalkan bisnes simkad Tone Excel ini kepada orang lain.Usaha nombor 1.Samada downline yang berdaftar itu kekal dengan kita,itu bukan tugas kita bak ibarat 400 biji buah dari kebun yang dikutip,bukan semua boleh dijual.Mesti ada yang rosak.Sama seperti saranan sifu Mazelan Abas supaya meniru beliau mencari 400 downline di level aras/level 1.Dalam ramai ramai itu,mesti ada yang berkualiti.Macamana untuk konsistenkan promosi?Mengikut nasihat otai,cara terbaik adalah jadikan Tone Excel keutamaan setiap masa dan hari.Lupakan perkara lain.Setiap saat samada dari segi percakapan dsb mesti Tone Excel,Tone Excel,Tone Excel.Kalau anda kata bermula lewat,tidak pun.Data menunjukkan ahli Tone Excel setakat bulan Jun 2016 adalah seramai 1.3 juta orang.Adakah anda yakin?Bagi saya tidak.Antara semua ahli itu,ramai yang telah expired keahliannya.Mereka akan mendaftar semula bila timbul kesedaran 100% nanti tak tahu bila tapi kemungkinan besar mereka akan kembali.Pada andaian saya,mungkin ahli aktif sebenar Tone Excel dalam lingkungan 700,000 @ 800,000 @ 900,000.Nisbah dari penduduk Malaysia yang 32 juta orang adalah 1:46 @ 1:40 @ 1: 35.Jika ditambah dengan orang asing yang ada di Malaysia jumlahnya lagi banyak.Jadi,tidak ada lewatnya mengikut telahan itu.Jadi,bermula dari sekaranglah,kita jadi ahli dan kita teruskan tugas kita promosi Tone Excel,promosi Tone Excel,Promosi Tone Excel.

Tone Excel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page