Pertanyaan Tone Excel Soal Jawab Tune Talk Tone Excel.

Bisnes prepaid Tone Excel mempunyai terlampau banyak kelebihan.Mereka yang baru mendengar bisnes ini,sebelum membuat menyertainya,mereka telah terlebih dahulu membuat pertanyaan yang mereka ingin tahu.Berikut,di bawah ini disertakan persoalan-persoalan dengan jawapan lengkap terkumpul duplikasi dari jawapan sifu Mazelan Abas yang ditanya oleh pengguna Tone Excel yang lalu.Apa-apa persoalan yang belum terang walaupun anda telah membacanya di bawah ini,boleh kemukakan kepada saya samada sms,call & email dan saya akan menjawabnya dengan terang & nyata.

Promosi Bisnes Tune Talk Tone Excel Blackberry Tune Talk Tone Excel
Beli Sim Kad Tune Talk Tone Excel Aktif Sim Kad Tune Talk Tone Excel
Data Internet Tune Talk Tone Excel Upgrade Level Tune Talk Tone Excel
Hubungi Customer Care Tune Talk Tone Excel Liputan Signal Tune Talk Tone Excel
Panggilan IDD Tune Talk Tone Excel Berkenaan Kode Tune Talk Tone Excel
Maklumat Terkini Bisnes Tune Talk Tone Excel Cabutan Bertuah Bisnes Tune Talk Tone Excel
Personal Insurance Tune Talk Tone Excel Tune Talk Points
Komisen Tune Talk Tone Excel Pesan/Beli Barang Dalam Bisnes Tune Talk Tone Excel
Kekal Nombor Lama Tune Talk Tone Excel Laman Web Promosi Tune Talk Tone Excel
Top Up/Tambah Nilai Tune Talk Tone Excel Pendapatan/Pemasaran Tune Talk Tone Excel
Charge Panggilan/Sms Tune Talk Tone Excel Status Keahlian Luput Tune Talk Tone Excel
Sim Kad Rosak/Hilang Tune Talk Tone Excel Aturan Setting Handpone Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel (Umum).

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalah: Saya tak retilah nak buat sms port in ni.Ada cara mudah?Lagi satu kena bayar ke?

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Jawapan: Sila suruh Branch atau Service Center buatkan untuk anda.Tak kena bayar apa-apa.’Free of Charge’.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Saya nak berhenti dari Tone Excel dan nak sertai Tone Plus pula.Boleh buat pindahan ke antara kedua ni?

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Jawapan: Tidak ada sistem.Anda digalakkan kekal dalam Tone Excel.Nak sertai Tone Plus,anda boleh daftar simkad Tone Plus.Kedua jenis simkad berbeza dan ia miliki insentif yang juga berbeza.Keduanya terbaik.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Saya dah tukar nombor Tune Talk kepada nombor yang saya nak dalam Selfcare TuneTalk.Tapi dalam cpanel ‘Membership’ Tone Excel nombor tu masih belum bertukar?

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Jawapan: Dalam sistem TuneTalk nombornya telah bertukar dan no baru itu yang diguna pakai.Dalam sistem ToneExcel hal ini tidak terlibat langsung.Yang pasti,hubungan nombor baru dengan sistem Tone Excel tidakpun rosak dsb sebab ibunya nombor Sim dan PUK adalah dimiliki oleh nombor baru itu selamanya.Tak penting pun ambil tahu perkara ni.ToneExcel lebih arif.Kalau saja-saja nak tahu,sila hubungi mereka.010-5000969 atau 010-5333969.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Plan Tone Excel boleh dikategorikan berupa sistem MLM.Untuk pertumbuhan yang terjamin,adakah ia punya lesen MLM dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri?

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Jawapan: Ya.Memang betul.Menurut cerita yang sahih,pihak Kementerian Dalam Negeri tidak mewajibkan ToneExcel memiliki lesen itu sebab ianya telahpun bernaung di bawah Lesen Telekomunikasi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Macamana nak kekal nombor dari Celcom ke TuneTalk ToneExcel?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Kalau Celcom,ia diberi keistimewaan VIP.Syaratnya lebih ‘smooth’.Anda guna line @ postpaid Celcom,tidak perlu tukar ia jadi prepaid dahulu untuk port-in.Terus saja port-in macam biasa.Jika terdapat akaun ‘supplementary’ / tambahan di bawah no Celcom tu,selesaikan ia.Mohon jadikan semua no ‘supplementary’ itu jadi no utama.Lepas no Celcom tidak menanggung apa-apa no,sila teruskan langkah port-in anda.Tak tahu nak buat,kontek Branch @ Service Center mana yang dekat untuk mereka bantu.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Orang luar Semenanjung boleh join juga program ToneExcel ni?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Sangat-sangat boleh.Orang Sabah dan Sarawak antara paling ramai telah sertai program ToneExcel.Agen simkad Branch,Service & Junior Center ada di mana-mana kawasan seluruh pelusuk negara.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel SoalanAdakah saya tetap perolehi komisen topup dari downline-downline kepunyaan level 1 saya yang baru tarik diri dari bisnes ToneExcel ni?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Dapat,sebab semua downline tersebut berpunca dari kita sebagai upline paling awal.Semua downline itu telah berada dalam ‘wiring’ rangkaian kita.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Simkad saya didaftarkan oleh upline.Nak tahu Idp kita macamana?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Tanya upline yang daftarkan simkad tersebut.Boleh buat sendiri juga dgn log masuk ke cpanel ‘membership’ area ToneExcel.Klik ‘Subscriber Care’.Ada ditunjukkan nombor hp yg mewakili idp itu.Idp ada di menu scroll down.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Internet tak boleh dilayari untuk pakej 1GB yang saya langgan.Apa sebabnya ye?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Bagi masalah internet tak dapat dilayari bagi apa-apa sekalipun pakejnya,sila call TuneTalk 13100 atau login ke selfcare Tune Talk check di sana.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya nak semak senarai semua panggilan yang saya telah buat gunakan no TuneTalk saya?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Dalam selfcare Tune Talk ada ditunjukkan.Sila login di sana.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Adakah pengguna simkad Tone Excel @ ahli WOW yang sekadar menjadi pengguna sahaja memperolehi kelebihan yang terdapat dalam simkad Tone Excel?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Ya.Dapat.Yang bezanya bagi yang memiliki downline,mereka berkelebihan perolehi komisen.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya langgan pakej harian internet TuneTalk ToneExcel 50MB/hari = 1.88..Lepas sehari guna,anggaran penolakan kredit topup untuk caj itu tidak seperti yang dijangka.Baki kredit kurang dengan banyaknya.Kenapa ya?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Anda boleh hubungi direct TuneTalk melalui nombor 13100 atau lihat senarai kontek di sini atau boleh baca artikel di sini / di sini.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Nak melanggan internet utk sekejap je macamane?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Dah ada di prepaid Tune Talk.Untuk internet klu guna dicaj,klu tak guna tak ada caj sila setting handpone anda ‘on’ untuk internet.Klu nak guna sehari sehari,sila taip sms 50mb & ‘send’ ke no 2222.Nak ‘stop’ balik taip sms 50mb stop & ‘send’ ke no 2222 juga.Klik je di sini klu nak tahu lebih mendalam.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya langgan pakej internet bulanan.Pemahaman saya ia dibuat melalui proses ‘Auto Deduction” kan dari kredit topup?Baru langgan tak sampai 1 hari dan rasa nak stop.Boleh pihak Tune Talk ‘refund’ kredit topup itu?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Sila hubungi terus pihak TuneTalk di 13100 untuk jawapan yang terbaik.Boleh ‘read’ saja di artikel ini & ini kalau malas nak kontek mereka.Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Apakah laman-laman web rasmi Tune Talk dan juga Tone Excel yang perlu kita tahu?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: TuneTalk bekerjasama dgn ToneExcel.Laman web rasmi Tune Talk adalah:

Soal Jawab Tune Talk ToneExcelTunetalk.com >>>Laman web rasmi TuneTalk,syarikat yang menyediakan ‘line’ Tune Talk.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelSelfcare.tunetalk.com >>>’Page’ utk masuk ke dalam ‘member area’ Tune Talk.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelMember.airasia.com >>>’Page’ untuk dapatkan nombor BIG Shot ID untuk ‘confirmkan’ Tune Talk points. jadi BIG Points kemudian miliki akses untuk tebus apa yang dijanjikan Tune Talk Tone Excel.Boleh tebus tiket ‘flight’ Air Asia & diskaun bermalam di Tune Hotel di dalamnya.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelShop.tunetalk.com >>>’Page’ untuk tempek BIG Shot ID kemudian barulah Tune Talk points jadi BIG points.Boleh buat tebusan points dan shopping di dlmnya.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelFacebook.com/tunetalk >>>Facebook rasmi syarikat Tune Talk.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelTonegroup.net >>>Laman Web rasmi Tone Excel,syarikat perkenal & urus program WOW Tone Excel.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelTonegroup.net:8080 >>>’Page’ utk masuk ke dalam ‘member area’/cpanel/web offs Tone Excel.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelFacebook.com/Tone-Excel-Sdn-Bhd >>>Facebook rasmi syarikat Tone Excel.
Soal Jawab Tune Talk ToneExcelToneexcel.biz >>>Webpage utama sifu Mazelan Abas,ahli per-1 yang mengembangkan program WOW Tone Excel.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya cuba banyak kali untuk log masuk ke cpanel ahli Tone Excel ikut cara yg disarankan.Tak dapat-dapat juga.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Boleh hubungi HQ Tone Excel.Mereka akan menyelesaikan masalah anda ini.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Student boleh ke kalau nak join program Tone Excel ni?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Boleh.Pintu pendaftaran program ToneExcel ini terbuka luas bagi mereka yg berumur dr 12-65 tahun.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Saya orang Brunei minat nak join Tone Excel ni.Boleh ke?1 lagi,adakah simkad Tone Excel boleh diguna di negara Brunei.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Boleh.Untuk join,rakyat Brunei tersebut mesti ada passport Malaysia & juga akaun bank di Malaysia.Kalau tak ada akaun bank,boleh isi borang 3rd party untuk letakkan akaun bank sape-sape yang boleh dipercayai untuk menerima komisen nanti.Simkad boleh diguna di negara Brunei bagi kawasan yang terletak di sempadan dan kawasan di sekitar sempadan tersebut sahaja.Andai jauh dari sempadan,boleh guna roaming.Roaming tak ada ‘Video Call’.Ia ada ‘Voice Call’ sahaja.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Bunyi kata bisnes Tone Excel ini akan berada dalam senarai blacklist Bank Negara.Betul ke?

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Jawapan: Usah difikirkan benda tu.Fikirkan cara untuk mengencangkan jumlah komisen yang akan masuk.Berita tersebut adalah palsu dan pihak ToneExcel telahpun buat pemberitahuan di web rasmi ToneExcel (Tonegroup.net).Syarikat ini syarikat kukuh(Bilionaire).Miliki aset berbilion di dalam dan luar negara.Ahli lembaga pengarahnya bukan calang-calang.Jadi buang jauh-jauh kepercayaan kepada berita yang terlalu karut ini.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Adakah nak join Tone Excel ini kena daftar bawah upline di kawasan masing-masing?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak perlu.Anda boleh daftar bawah siapa-siapa saja atas kehendak anda.

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk ToneExcel Soalan: Kena keluar modal ke nak join bisnes Tone Excel ni?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Memang.Mana-mana bisnes pun kena keluarkan modal sebab tak ada free dalam dunia ni kalau bukan kita punya.Modal bisnes Tone Excel ini hanya sekeping simkad sahaja yg harganya RM90.Modal sekali seumur hidup dan hasilnya beratus & beribu kali ganda dari modal.Modal selepas itu kena jaga topup sahaja dlm masa 45 hari jgn tak ada sebarang topup.Nanti simkad expired.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Sekarang topup RM30 dah tak dapat RM10 free betul ke.Ia diganti dengan 1GB data internet?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Ya betul.Kalau nak topup RM60 topup asing-asing RM30 dan RM30 lagi.Baru kita dapat 1GB dan 1GB.2GB semuanya.Kalau kita topup RM60 sekaligus hanya dapat 1GB sahaja.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Boleh ajarkan saya macamana nak claim insurans TuneTalk?Insurans ini boleh cover kemalangan jenis yg mcmana ya?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Untuk claim insurans,encik boleh telefon HQ 010-5000969 & minta mereka bantuan untuk proses itu.Di HQ pun ada borang claim.Minta HQ hantar borang itu kepada encik.Dah isi encik kena hantar semula kepada mereka untuk mereka serahkan borang itu kepada Tune Insurans.Sila baca artikel-artikel yang saya karang ini untuk mengetahui jenis ‘cover’ yang akan diberi.Artikel 1 & Artikel 2.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Buat proses kekal nombor lama ke Tune Talk ni senang tak?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Proses untuk buatnya senang saja.Kita aktifkan simkad Tone Excel,kita dapat 1 nombor baru.Sejam/sehari/seminggu,sebulan/setahun lepas tu kita boleh saje port in.Ada banyak panduan di website ini.Tapi difahamkan,telco-telco yang ada sekarang ini telah buat perangai untuk memayahkan kelulusan proses port in ini.Alasan mereka banyak untuk menghalang pelanggan sedia ada berpindah ke telco Tune Talk.Jangan hiraukan mereka.Boleh teruskan untuk buat.pastikan syarat-syaratnya anda penuhi 100%.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Boleh ajar saya macamana cara nak buka 3 akaun Tone Excel?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Boleh.Tuan sila ke sini ya.Baca artikel tersebut.Saya juga nak beritahu di sini,cara nak buka 3 akaun adalah simkad pertama daftarkan bawah sape-sape.Simkad kedua daftarkan bawah simkad pertama,Simkad ketiga daftarkan bawah simkad kedua.Kemudian promote idp simkad ketiga sahaja.Nak promote sekali simkad pertama dan kedua sekali boleh jg kalau anda ada masa dan ia lebih baik.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Saya tak ingat nombor hp TuneTalk Tone Excel yang saya dapat itu.Kat mana ya nak ‘check’ ia?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Encik boleh ke cpanel ahli Tone Excel.Sila check kat sana ya melalui menu ‘Subscriber Care’.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Soalan: Saya ingat nak tukar upline.Boleh ke encik?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Upline tak boleh ditukarkan lagi.Kekal dengan upline asal.Kalau nak duk bawah upline lain,wajib dapatkan simkad yang lain dan daftar sekali lagi di bawah bakal upline pilihan tersebut.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanApa maksud ‘Pending Expiry’ dala cpanel Tone Excel.Adakah simkad Tone Excel saya dah dekat nak expired?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: ‘Pending Expiry’ memberitahu anda yang anda sudah terlalu lama tidak lakukan topup.Sila lakukan topup jangan lebih 45 hari dari tarikh akhir ‘last’ topup dulu untuk elak simkad jadi ‘expired’.Selagi simkad tidak expired,anda adalah ahli program WOW yang normal,boleh buat penajaan dll.Status ‘Pending Expiry’ akan ‘gone’ lepas 3hari dari tarikh buat topup terbaru.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanPromosi topup RM50 dapat RM20 & topup RM30 dapat RM10 percuma masih berjalan?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Ya.Masih berjalan tapi ada sikit perubahan.Pada pertengahan tahun 2015,bagi urusan topup RM50 masih dapat RM20 percuma,dan topup RM30 dari RM10 percuma diganti dengan 1GB free data internet.Data 1GB akan diberi selepas beberapa minit anda buat topup RM30 itu.Sila periksa dengan dial kod *134#.Kalau anda topup RM60,kongsi dan bagi kat kawan RM30,kawan tersebut tidak akan dapat internet 1 GB sebab perkongsian kredit / kredit transfer tidak dikira sebagai topup.Tune Talk points jg kawan itu tak dapat melalui kredit transfer ini.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanData internet 5GB / bulan ada ke?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak ada tu.Yang paling besar sekarang ni 3GB / bulan shj.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanToneExcel ni blh guna bil?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak boleh.Tone Excel 100% prepaid.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanSaya port in kemudian nak port out semulalah.Boleh buat ke?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tidak boleh.Lepas port in,nak port in semula(port out) ke telco yang sama 100% tidak boleh lagi.Hanya dibenarkan ke telco lain selain dari telco asal tersebut.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanOrang Indon nak sertai bisnes Tone Excel ni,boleh?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Boleh.Sila beli simkad dan daftar guna passport Malaysia @ antarabangsa.Utk akaun bank terima komisen,akaun bank siapa-siapa pun boleh diwakilkan untuk syarikat Tone Excel kreditkan bonus & komisen.Isi borang 3rd party sahaja.Akaun bank itu sudah beroperasi untuk pihak anda rakyat indonesia @ mana-mana warga asing lain.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel SoalanPayah ke nak cari prospek dan downline Tone Excel ni?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak payah.Kalau promosi tidak melalui internet,bawa bersama tools promosi seperti buku-buku Tone Excel & flyers.Terangkan melaluinya kepada mereka.Insyaallallah,dengan keyakinan anda,pasti akan dapat downline.Yang paling praktikal adalah sediakan sedikit modal untuk beli banyak-banyak buku panduan Buat $$$ Dengan Hp Anda!! sifu Mazelan Abas.Tulis nama,nombor hp dan no idp di muka mula-mula buku itu.Terangkan kepada prospek serba ringkas melalui buku itu berkenaan bisnes WOW ToneExcel ini.Dah habis sila tanya mahu serta/’join’ @ tidak.Yang wajib adalah mesti tinggalkan/beri buku itu kepada mereka secara percuma.Nanti mereka akan daftar/kontek andainya minat lepas baca ia.Sila berikan bantuan dgn baik kepada mereka dlm waktu itu.Mestilah ‘angkat ‘call’ atau balas sms juga sebab ia adalah kerja dan bakal beri kita income yang tidak ternilai.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel SoalanSaya sudah 6 bulan sertai bisnes Tone Excel tapi belum dapat apa-apa hasil.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Jawapan: Orang kata,usaha itu tangga kejayaan.Bukannya sertai bisnes terus berjaya.Kena adakan sikit usaha dan lengkapkan diri dengan ilmu facebook dan fanpage facebook.Kerana di sana anda boleh berhubung dengan orang ramai tanpa perlu berjumpa.Rakyat M’sia adalah antara teramai pengguna facebooknya di dunia.Yakinkan diri sendiri dengan peluang bisnes Tone Excel ini untuk lebih berjaya dari orang lain.Lakukan langkah promosi,promosi,promosi.Lama-lama,orang yang menyampah tengok iklan serupa akan jenguk juga nak tengok apa yang anda uar-uarkan.Itulah promosi.

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel SoalanNak download borang 3rd party daftar nombor akaun bank terima komisen kat mana?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Link download borang itu ada di dalam artikel ini.Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel SoalanSaya berminat dengan bisnes ini dan simkad telahpun ada di tangan.Apa langkah yang perlu saya buat sekarang?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Sila baca artikel ini ya.Di sana ada tunjukkan langkah lengkap hingga anda boleh mula promote.Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Saya nak semak keahlian semula.Bole bantu?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Ya.Nak semak keahlian cik boleh pergi ke http://wwww.tonegroup.net/temms/login.Dah login tekan Subscriber.Tekan butang tree tepi nombor ahli M91-M-1234567 (NM).Kemudian tekan butang +Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Saya bring forward nombor lama maxis ke Tone Excel. Sekarang saya nak check BIG ID saya camner ya? ada x laman boleh check?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Untuk check BIG ID,sila daftar di web ini: https://member.airasia.com/register.aspx?culture=en-GB. Cara untuk daftar sila baca artikel ini: www.thetoneexcel.com.my/cara-buka-big-shot-account

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Tone Excel takde validity sah kredit setahun ke?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak ada.Validity sah setahun hanya khusus bagi simkad Tune Talk biasa tidak bagi simkad Tune Talk Tone Excel.Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Salam bos say nak tnya.Saya kemalangan kat Klang boleh klaim insurans ke??Tapi xtopup RM50 sebaliknye kjp topup 30 hengget kdg@ ok ke????

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Tak dapat.Insurans Tone Excel lama RM100,000 dari Tune Insurans perlu kita topup 2 bulan sebelum RM50,RM50.Kalau topup RM30,RM50,ia tidak memenuhi syarat ‘claim’ yang ditetapkan.Lupakan insurans lama itu.Mulai bulan Julai 2016,insurans kemalangan peribadi RM50,000 Etiqa Takaful telah mengambil alih tempat.Hanya perlu topup minimum RM50 bulan sebelum boleh melayakkan anda terima insurans bagi kemalangan maut & kecacatan kekal bagi kes-kes yang disenaraikan termasuk kemalangan kenderaan bertayar 4.Motosikal tidak dapat.Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Boleh seritakan serba ringkas mengenai insurans kemalangan Tone Excel dari Etiqa Insurans?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Mulai Julai 2016,insurans lama Tone Excel dari Tune Insurans(Isurans konvensional) RM100,000 telah ditukar kepada Etiqa Takaful Insurans RM50,000.Syarat topup lebih mudah.Topup minimum RM50 bulan sebelum untuk terima cover bulan selepas.Kalau topup kurang RM50 bulan ini tak layak utk terima cover bulan hadapan.Topup semula bulan hadapan untuk terima cover bulan selepas itu.Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Cash back ..Saya topup lebih RM100 sebulan tk dapt apa2 pon??Saya guna dh hampir 10 bulaan.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Jumlah Cash Back dari nilai topup adalah 3% kalau topup secara manual & 7% kalau topup dengan auto topup.Cash Back akan dicampur dengan komisen Tone Excel.Kalau cukup RM30 ia akan dikreditkan oleh Tone Excel ke akaun bank kita.Susah untuk Cash Back cukup RM30 jika tidak ditambah komisen kerana peratusannya kecil.Banyak versi pendapat.Ada yang kata jumlah Komisen + Cash Back yg tidak cukup RM30 akan di bawa ke hadapan.Sebenarnya jumlah yg tidak mencukupi itu semuanya akan ‘burn’ dan ia akan dimulai dengan nilai baru pada bulan hadapan.Begitu juga jika jumlah Komisen+Cash Back sampai RM30 tapi empunya tidak topup minimum RM20(Nilai kelayakan pengkreditan komisen oleh Tone Excel),jumlah pendapatan tersebut juga akan ‘burn’.Ia akan dimulakan semula pada bulan selepas itu dengan pemenuhan syarat yang sama.Soal Jawab TuneTalk ToneExcel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Boleh saya tahu maksud “pending expired” untuk keahlian Tone Excel?

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Pending Expiry/Pending Expired adalah status biasa bagi setiap ahli yang tujuannya mengingatkan agar tidak lupa lakukan topup untuk elakkan SIMKAD expired.Status tersebut ditujukan khusus kepada simkad yang yang telah expired TOPUP/KREDIT validity nya.Jgn lupa topup dalam tempoh 15 hari dari tarikh TOPUP/KREDIT expired.Jika lebih tempoh itu,SIMKAD/KEAHLIAN Tone Excel akan expired.Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Soal Jawab TuneTalk ToneExcel Soalan: Admin, ada cara untuk menukar status keahlian dari pending expired kepada status active tak??setiap bulan saya top up RM50 tapi yang peliknya status keahlian masih menunjukkan status pending expired.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Jawapan: Saya ingat tak dapat.Tuan boleh cuba hubungi HQ untuk pengesahan lanjut status ini: www.thetoneexcel.com.my/hubungi

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel Yang Khusus Sila Tekan Butang Merah & Menu Soal Jawab.

Soal jawab Tune Talk Tone Excel ini adalah sambungan dari soal jawab Tune Talk Tone Excel yang di atas.Soal jawab Tune Talk Tone Excel dalam artikel ini tidak mengikut kategorinya.Ianya secara terselindung banyak ditanya oleh bakal dan pengguna sedia ada Tune Talk ToneExcel.Ada soal jawab Tune Talk Tone Excel itu dijawab di tempat lain tapi keputusannya tidak memberi kefahaman seterusnya keyakinan 100% kepada mereka.Untuk soal jawab Tune Talk Tone Excel mengikut topik,sila klik butang-butang merah di atas atau klik saja menu Soal Jawab yang di atas.Semoga dapat memberi pencerahan yang maksimum melalui artikel-artikel bercirikan soal jawab Tune Talk Tone Excel.

Soal Jawab Tune Talk Tone Excel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page