Tempoh Sah Kredit Topup / Credit Validity Tune Talk Tone Excel.

Tempoh sah kredit topup / Air Time Validity(Days) / Credit validity Tune Talk Tone Excel adalah sempadan amaran yang memberitahu kita supaya segera lakukan topup semula.Tempoh antara tarikh luput tambah nilai yang ada hingga hari ke-15 merupakan tempoh ‘reserve’ untuk kita buat tambah nilai semula sebelum simkad jadi expired.Dalam tempoh ini,tanpa sedar,kita sebenarnya boleh guna topup yang ada andai kita buat transfer kredit antara nombor Toneexcel kita.Credit Validity Tune Talk Tone Excel

Cara Aktifkan Credit Validity Tune Talk Tone Excel Tanpa Lakukan Topup.

Adakah anda punya 2 @ 3 nombor Toneexcel yang aktif tapi kesemua kredit telah tamat tempoh?Bukan simkad ya tamat tempoh.Kredit.Jadi,jika kredit ada banyak tapi tak boleh digunakan,senang saja.Caranya anda transfer saja mana-mana kredit pada nombor Toneexcel yang ada ke nombor Toneexcel lagi 1.Caranya dail *111# kemudian pilih nombor tiga ‘transfer’.Ikut saja arahan.Dah berjaya transfer,kredit pada nombor yang terima kredit transfer tu dah ‘valid’ balik.Bolehlah pakai untuk 2,3 hari bergantung pada berapa nilai yang kita transfer samada RM3 @ RM5.Kalau RM3 boleh valid 2 hari.RM5 pula valid 3 hari.Dah tamat tempoh lagi,kita boleh buat transfer lagi antara mana-mana nombor Toneexcel sekalipun.Credit validity Tune Talk Tone ExcelTapi ingat jangan tunggu sampai simkad jadi expired.Mesti buat tambah nilai dalam lingkungan 45 hari dari tambah nilai terakhir dulu.Ingat!!Simkad Expired,nyawa anda pun akan turut expired.Bagi yang telah merasa komisen Toneexcel,komisen tersebut akan habis terbang tanpa jejak!!!

Credit Validity Tune Talk Tone Excel.

Sekejap saja…topup RM30,tup dah sampai sebulan rupanya.Hari ke-31 credit validity Tune Talk Tone Excel ni tamat tempoh.Ada banyak lagi baki kat dalam tak guna tapi dah ‘invalid’lah.Ketiga-tiga kredit nombor Tune Talk Tone Excel tamat tempoh serentak sebab topup sebulan yang lepas pun memang serentak.Nak buat macamana eh.Nak buat sms dan ‘call’ keluar ni.Emergencylah pulak time dia expired ni.Masih ada 15 hari lagi sebelum simkad pula jadi expired.Bahaya juga ni.Sekarang nak keluar malas.Nak topup melalui internet,duit sudah habis bayar hutang piutang kelmarin.Aduyai..Sabarlah dalam masa 15 hari ni.Tak yah ‘call’ dan sms keluar pun tak apa.Tuup..Teringat!!Eh,boleh transfer kredit antara nombor Tune Talk Tone Excellah!!Aduhai.Macamana lupa.Teruslah transfer kredit antara ketiga-tiga nombor Tune Talk Tone Excel tu.Mula-mula transfer RM5 dari kredit nombor per-1 kepada nombor ke-2 kemudian transfer pula RM5 dari kredit nombor ke-2 kepada nombor ke-3.Akhir sekali transfer kredit dari nombor ke-3 kepada nombor per-1.Tiga-tiga aktif sekarang!Nak transfer kepada 1 nombor pun boleh tapi terus transfer ketiga-tiga sekali lagi banyak.Bolehlah guna ‘call’ & sms keluar dalam jumlah RM15(RM5+RM5+RM5) gabungan ketiga-tiga nombor tu.Setiap transfer dicaj RM0.50.Kesemua telah dicaj RM1.50.(RM0.50+RM0.50+RM0.50).Tak apalah.Kecik je..Komisen Tone Excel aku banyak bulan-bulan.Apa nak kira.Tengah sesak ni,janji ok credit validity Tune Talk Tone Excel.Credit validity Tune Talk Tone Excel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on StumbleUponDigg thisShare on RedditBuffer this page